Zrací sáčky na maso

Zrací sáčky

Suché zrání neboli staření propůjčí masu dokonalou chuť. To platí především u steaků. Vždycky budete mít lepší chuťový zážitek z dobře vyzrálého hovězího než z toho čerstvého, které je ještě ztuhlé a nemá dokonale rozvinutou chuť. Už se vám sbíhají sliny? Pořiďte si sáčky na suché zrání masa a vychutnejte si ho v jeho nejlepší podobě.

 

Maso vyzrálé pomocí metody staření vám dlouho vydrží

Díky speciálním zracím sáčkům na maso můžete pohodlně zabalit vybraný kousek a nechat ho zrát tak dlouho, jak bude potřeba. Při teplotě kolem 3 °C vám v lednici vydrží až 3 týdny. Po staření bude mít máslovou nebo ořechovou chuť. A jaký je rozdíl oproti mokrému zrání pomocí vakuovacích sáčků? Vlhkost se v tomto případě dostane snadno pryč, a výsledná chuť je ještě o ždibec lepší.

Maso, které prošlo suchým zráním, vítězí v testech

Tento proces, při kterém použijete sáčky na zrání masa, dodá masu speciální vytříbenou chuť a dokáže zmenšit jeho objem až o 20 %. Maso si přesto zachová šťavnatost a vaří se rychleji než to, které prošlo mokrým zráním. V testech, kde se hodnotí výsledná chuť, vždy vítězí právě maso, které prošlo suchým zráním.

Jak pracovat se sáčky na staření masa?

Vyberte velký kus masa, jako je např. rib eye neboT-bone steak. Maso zabalte do zracího sáčku a uskladněte v lednici na dobu 15–30 dní. Z potraviny se postupně odpařuje vlhkost, typická chuť zesiluje a struktura celkově zjemňuje. Až bude proces staření masa u konce, stačí seříznout suché okraje. Dostanete se pak k jemnému, šťavnatému a perfektně vyzrálému masu, které roztančí vaše chuťové pohárky.

Pokračovat ve čtení
Strana 1 z 1 / 1 produktů celkem
Papírky ke zracím sáčkům - 5 ks
Značka: OEM

Papírky k sáčkům pro suché zrání. Balení obsahuje 5 papírků. V případě, že nemáte komorovou vakuovou baličku, je třeba k uvolnění vzduchu použít tyto speciální papírky. U komorových vakuových baliček…

Skladem > 20 ks
22. 10. u vás
40 Kč
33,06 Kč bez DPH