Hovězí střeva

Hovězí střeva se vynikajícím způsobem uplatňují při výrobě špekáčků, ale svou všestranností dokáží přispět i k tvorbě fantastických točených salámů nebo dokonalých jelit. Přírodní hovězí střívka se vyznačují velmi dobrou přilnavostí, jsou pružná a odolná při vaření, smažení nebo uzení. Tato střeva umožňují výrobě masných specialit dosáhnout optimální textury, chuti a vzhledu. Díky nim můžete s jistotou připravit kvalitní masné produkty s autentickým aroma a lahodným křupáním při každém soustu. Nabízíme také kvalitní hovězí deník, který se skvěle hodí pro vytváření specialit, jako jsou paštiky, zauzené salámy nebo paštiky, a zajišťuje výjimečnou chuť a kvalitu.

Jak plnit hovězí střeva?

  • Střívka nejprve několikrát propláchněte vlažnou vodou. Zbavíte je tak přebytečné soli. Nezapomeňte je propláchnout i z vnitřní strany, abyste odstranili hrubozrnnou sůl, která ulpěla na stěnách střívka.
  • Poté je vložte do vlažné vody asi na 30 minut, aby změkla a následné plnění bylo jednodušší.
  • Při plnění na narážce si dejte pozor na plynulý a pomalý pohyb, abyste střeva naplnili rovnoměrně a předešli tak vzniku vzduchových bublin.
  • Finální výrobek můžete zavázat provázkem nebo jeho konec zauzlete.

Hledáte hovězí střeva na špekáčky a další masné výrobky? Máme pro vás i další pomůcky, které by se vám na výrobu uzenin mohly hodit. 

Zjistit stav objednávky