Uzení je specifický způsob přípravy potravin a má dlouhou historii. V knihách na toto téma najdete mimo jiné i unikátní návody na výrobu masných výrobků z různých koutů světa. Dočtete se vše o přípravě těch nejoblíbenějších uzenářských výrobků, jako jsou párky, měkké salámy apod.
Knihy vám poskytnou recepty, ale také zajímavý pohled do historie i různorodosti uzenářských tradic, které obohatily nejednu evropskou kuchyni. Pořiďte si neocenitelné průvodce a pronikněte do tajů umění uzení a tvorby masných lahůdek. Ať už patříte mezi začátečníky, kteří si chtějí domácím uzením zpestřit jídelníček, nebo mezi profesionály, v knihách o uzení oceníte zajímavé tipy, popisy receptur a šikovné návody.
Hledáte další pomůcky, které by se vám při uzení mohly hodit? Podívejte se do sekce střeva, obaly, koření a uzení, kde najdete praktické špejle, technologické přísady nebo třeba štěpku a mnoho dalšího.
Klobásy nebo huspenina, šunka či slanina, jitrnice nebo jelítka – ty domácí chutnají prostě lépe!
Pokud ve vás hotové uzenářské výrobky v samoobsluze vyvolávají podezření, pak je nejvyšší čas vyzkoušet si jejich domácí výrobu. Není to nic těžkého a s trochou cviku si postup rychle osvojíte.
Praktická příruční kniha pro uzenáře „Výroba jemného uzenářského zboží“, kterou sestavil Rudolf Řehák, vyšla poprvé v roce 1910, ještě před Velkou válkou.
Odborná nauka pro řezníky a uzenáře, mající podtitul „učebnice odborných škol pokračovacích pro učně řeznické a uzenářské“, provádí čtenáře všemi fázemi zpracování masa od nákupu jatečných zvířat…