Zavařování má v českých zemích dlouhou tradici. Lidé vždy potřebovali co nejvíce prodloužit trvanlivost potravin, k čemuž pomáhala tepelná sterilace. Tato technika zažila svůj boom v 19. století a dodnes je sterilování velmi oblíbené. Používá se v domácnostech i průmyslových provozech.
Zavařovací sklenice se hodí na konzervaci snad všech druhů potravin. Od nakládaného masa, masných výrobků, hub, sýrů až po ovoce, zeleninu nebo marmelády. Skvěle v nich prodloužíte trvanlivost také různým nápojům a hotovému jídlu. V domácnostech i průmyslové výrobě se časem kromě klasických sklenic s plechovým víčkem rozšířilo používání zavařovacích sklenic se šroubovacím závitem. Ty je snazší odvzdušnit a hermeticky uzavřít. V naší nabídce najdete zavařovací sklenice různých velikostí – malé zavařovací sklenice, ale i velké zavařovací sklenice o objemu 5 l.
Existují sklenice různých tvarů i velikostí. K zavařování můžete použít mini zavařovací sklenice, které se hodí například na marmelády a, nebo větší sklenice, do kterých se vejdou například okurky, cukety, ovoce nebo třeba houby.
Šroubovací víčka pouze nahřejte, položte na hrdlo a zašroubujte. Sklenici nezapomeňte otočit dnem vzhůru. U obyčejných víček budete potřebovat zavařovací hlavu. Tu použijete místo šroubování a zatlačíte rukou až na doraz. I v tomto případě sklenici otočte dnem vzhůru.
Obliba výroby vlastních kompotů, marmelád, sterilované zeleniny a dalších pochoutek ze zahrádky nebo z plantáží od místních pěstitelů stále roste.
Pomocí dvou různě velkých zavařovacích nálevek jste dokonale připraveni na čisté plnění zavařovacích sklenic/skladovacích sklenic, lahví nebo plechovek s otvory o průměru minimálně 4,2 cm. Nálevky…
Zavařovací sklenice z kvalitního skla vhodná pro uchovávání pokrmů a tekutin. Hodí se pro zavařování masa, paštiky, marmelády, pomazánek, zeleniny, ovoce a dalších pokrmů.
Zavařovací sklenice z kvalitního skla vhodná pro uchovávání pokrmů a tekutin. Hodí se pro zavařování masa, paštiky, marmelády, pomazánek, zeleniny, ovoce a dalších pokrmů.
Zavařovací sklenice z kvalitního skla vhodná pro uchovávání pokrmů a tekutin. Hodí se pro zavařování masa, paštiky, marmelády, pomazánek, zeleniny, ovoce a dalších pokrmů.
Zavařovací sklenice z kvalitního skla vhodná pro uchovávání pokrmů a tekutin. Hodí se pro zavařování masa, paštiky, marmelády, pomazánek, zeleniny, ovoce a dalších pokrmů.
Zavařovací sklenice z kvalitního skla vhodná pro uchovávání pokrmů a tekutin. Hodí se pro zavařování masa, paštiky, marmelády, pomazánek, zeleniny, ovoce a dalších pokrmů.
Zavařovací sklenice z kvalitního skla vhodná pro uchovávání pokrmů a tekutin. Hodí se pro zavařování masa, paštiky, marmelády, pomazánek, zeleniny, ovoce a dalších pokrmů.
Zavařovací sklenice z kvalitního skla vhodná pro uchovávání pokrmů a tekutin. Hodí se pro zavařování masa, paštiky, marmelády, pomazánek, zeleniny, ovoce a dalších pokrmů.
Zásoby masa z domácí porážky a od lokálních chovatelů, lahodné domácí paštiky i kompotované ovoce lze uskladnit v plechovce na horší časy. Zavařovací plechovku, doplněnou o víčko z našeho sortimentu,…
Zásoby masa z domácí porážky a od lokálních chovatelů, lahodné domácí paštiky i kompotované ovoce lze uskladnit v plechovce na horší časy. Zavařovací plechovku, doplněnou o víčko z našeho sortimentu,…
Zásoby masa z domácí porážky, lahodné domácí paštiky i kompotované ovoce lze uskladnit v plechovce na horší časy. Zavařovací plechovky, které lze koupit samostatně, uzavřete pomocí těchto víček a…
Vhodné pro tuky,oleje, ovoce, zeleninu, med, marmelády, jogurty, houby, maso a masné výrobky. Barva: bílá Označení: R47 - použití pro pasteraci do 125°C po dobu 1 hodiny. RTS - vrchní okraj víčka je…
Pokud si doma vytáčíte svůj vlastní med nebo jste si oblíbili domácí pampeliškový či bezinkový med, budou se vám hodit víčka s tematickým potiskem.
Použití pro sterilizaci do 125°C po dobu 1 hodiny (rozdíl mezi vnitřním a vnějším tlakem menší než 0,7 bar).
Systém klik, použití pro pasteraci do 100 °C po dobu 1 hodiny.
Vhodné pro tuky,oleje, ovoce, zeleninu, med, marmelády, jogurty, houby, maso a masné výrobky. Barva: černá. Označení: R47 - použití pro pasteraci do 100°C po dobu 1 hodiny. RTS - vrchní okraj víčka…
Vhodné pro tuky,oleje, ovoce, zeleninu, med, marmelády, jogurty, houby, maso a masné výrobky. Barva: bílá Označení: R47 - použití pro pasteraci do 100°C po dobu 1 hodiny. RTS - vrchní okraj víčka je…
Použití pro sterilizaci do 125°C po dobu 1 hodiny (rozdíl mezi vnitřním a vnějším tlakem menší než 0,7 bar).
Vhodné pro tuky,oleje, ovoce, zeleninu, med, marmelády, jogurty, houby, maso a masné výrobky. Barva: červená Označení: R47 - použití pro pasteraci do 100°C po dobu 1 hodiny. RTS - vrchní okraj víčka…