Knihy pro řezníky, udiče a masotariány

Vybrali jsme pro vás inspirativní a užitečné knižní tituly, díky kterým se posunete zase o krok vpřed, ať už chcete získat informace o zpracování masa, upéct vlastní chleba, vyrobit si domácí pálenku, nebo byste se rádi věnovali chovu hospodářských zvířat. 

V hlavní roli maso

Zajímá vás všechno okolo masa a jeho zpracování? Pak jste na správném místě. U nás najdete knihy o mase, které vám pomohou s jeho správným skladováním i opracováním do posledního kousku. Najdete tu zajímavé kuchařky s originálními recepty včetně speciální sekce, ve které se nacházejí knihy o uzení nebo knihy o grilování. Obohaťte své kulinářské dovednosti a objevte radost z vytváření lahodných pokrmů a vlastních produktů.

Upečte si křupavý chleba nebo začněte vyrábět vlastní jogurt

Pro milovníky domácího pečení chleba jsou k dispozici knihy, které podporují návrat k tradičnímu řemeslu. Tyto publikace nabízejí recepty na jedinečný domácí chléb a zároveň podporují kontrolu nad kvalitou surovin a procesem pečení. 

Chystáte se chovat hospodářská zvířata? V příručkách najdete vše potřebné

Zájemcům o chov zvířat nabízíme praktické příručky o chovu slepic, koz, ovcí, králíků a dalších. Odhalte, jak se optimálně starat o své zvířecí společníky, a získejte informace o vhodném výběru plemene nebo prevenci nemocí.

Pokračovat ve čtení
Strana 1 z 3 / 50 produktů celkem
Kniha - Srdce Řezníkovo
Značka: OEM

Sbírka básní Oldřicha Straky přináší unikátní pohled na svět, kde se mísí poctivé řeznické řemeslo s hlubokou poezií. Už máte svého řezníka, co píše básně? Oldřich, stojící za značkou OCG, masodomů,…

Skladem > 10 ks
8. 9. u vás
210 Kč
210 Kč bez DPH

Nakladatelství Jan Vašut Domácí pálenky a likéry Carsten Bothe

Alkohol se v dějinách lidstva objevuje odpradávna: vzpomeňme jen na medovinu Germánů a Keltů, pivo starověkých Egypťanů nebo na víno a jablečné víno křesťanského středověku.

Skladem 4 ks
8. 9. u vás
249 Kč
249 Kč bez DPH

Nakladatelství Jan Vašut Domácí jogurt, tvaroh a sýr Cosima Bellersen Quirini

Udělat si domácí mléčné výrobky? Není nic snadnějšího! Autorka této knížky má také jenom „docela normální“ kuchyň. S těmi nejjednoduššími pomůckami vyrábí jogurty, podmáslí, čerstvé či plísňové sýry,…

Skladem 2 ks
8. 9. u vás
299 Kč
299 Kč bez DPH

Nakladatelství Jan Vašut Klobásy a paštiky Harald Scholl

Pokud ve vás hotové uzenářské výrobky v samoobsluze vyvolávají podezření, pak je nejvyšší čas vyzkoušet si jejich domácí výrobu. Není to nic těžkého a s trochou cviku si postup rychle osvojíte.

Není skladem
349 Kč
349 Kč bez DPH

Kniha - Výroba uherského salámu a uherských specialit
Značka: OSSIS

Belo Haluška sepsal tuto brožuru v roce 1939 a vydal ji vlastním nákladem.

Skladem > 20 ks
8. 9. u vás
100 Kč
100 Kč bez DPH

Kniha - Ladislav Nachmüllner a jeho Praganda
Značka: OSSIS

V roce 2025 uplynulo 80 let od smrti Ladislava Nachmüllnera, který v lednu 1933 začal vyrábět originální sanytru-prostou rychlosůl pro uzenáře. Nazval ji Praganda. K zásilkám Pragandy přikládal od…

Skladem > 20 ks
8. 9. u vás
390 Kč
390 Kč bez DPH

Kniha - České masné výrobky A4
Značka: OSSIS

Kniha České masné výrobky obsahuje 253 receptur tradičních českých masných výrobků a dávkování surovin pro 100 kg hotového výrobku. Je doplněna rejstříky a matematickými postupy. Formát A4.

Skladem > 20 ks
8. 9. u vás
598 Kč
598 Kč bez DPH

Prakul Kniha - Jednoduše a dokonale - Kuře
Značka: Prakul

Ve své nové edici Jednoduše & dokonale vydává autor kuchařských bestsellerů Roman Vaněk první kuchařskou knihu v pořadí: Jednoduše & dokonale – KUŘE.

Skladem > 5 ks
8. 9. u vás
299 Kč
299 Kč bez DPH

Prakul Kniha - Jednoduše a dokonale - Ryby, drůbež, zvěřina
Značka: Prakul

Autor kuchařských bestsellerů Roman Vaněk vydává novou kuchařku Jednoduše & dokonale - RYBY, DRŮBEŽ, ZVĚŘINA

Skladem 5 ks
8. 9. u vás
299 Kč
299 Kč bez DPH

Odborná nauka pro řezníky a uzenáře / Receptář Josef Tašl
Značka: OSSIS

Odborná nauka pro řezníky a uzenáře, mající podtitul „učebnice odborných škol pokračovacích pro učně řeznické a uzenářské“, provádí čtenáře všemi fázemi zpracování masa od nákupu jatečných zvířat…

Skladem > 5 ks
8. 9. u vás
362 Kč
362 Kč bez DPH

Nakladatelství Jan Vašut Domácí zpracování zvěřiny Carsten Bothe

Jaké vybavení a pomůcky jsou při zpracování zvěřiny nezbytné? Jak se vypořádat se špatně střeleným kusem? Na konkrétních příkladech srnčí a černé zvěře se seznámíte se všemi postupy od stahování…

Skladem 2 ks
8. 9. u vás
249 Kč
249 Kč bez DPH

Nakladatelství Jan Vašut Domácí zabijačka Carsten Bothe

Klobásy nebo huspenina, šunka či slanina, jitrnice nebo jelítka – ty domácí chutnají prostě lépe!

Skladem > 5 ks
8. 9. u vás
299 Kč
299 Kč bez DPH

Nakladatelství Jan Vašut Divočák – recepty z kančího masa

Autoři této kuchařky se společně s fotografem zúčastnili lovu na divočáka v lesích jižního Švédska a byli přitom, když padl výstřel, i při následném vyvrhování a bourání. Bachyně vážící 76 kg byla…

Skladem > 5 ks
8. 9. u vás
499 Kč
499 Kč bez DPH

Maso jako pokrm Josef Kameník a kol.
 
Nová kniha "Maso jako pokrm" vznikla spoluprací Veterinární univerzity Brno s Univerzitou Tomáše Bati ve Zlíně. Doktor Josef Kameník a kol. shromáždili data získaná během tříletého výzkumu a…
Skladem > 20 ks
8. 9. u vás
350 Kč
350 Kč bez DPH

Řeznicko-uzenářský terminologický slovník Václav Šedivý
Značka: OSSIS
Slovník obsahuje cca 2 000 termínů používaných v oboru zpracování masa od konce 19. století do nynějška. Lexikální část je doplněna přehledem klasifikace jatečných zvířat při nákupu, způsoby…
Skladem 3 ks
8. 9. u vás
350 Kč
350 Kč bez DPH

Československé masné výrobky Václav Šedivý
Značka: OSSIS

Pamatujete masné výrobky vyráběné opravdu především z masa? Chcete si je doma vyrobit? V této knize naleznete 768 původních receptur, používaných v československém masném a konzervárenském průmyslu…

Skladem > 20 ks
8. 9. u vás
1 854 Kč
1 854 Kč bez DPH

Grada Uzeni, nakládání a konzervování masa Bernhard Gahm
Značka: Grada
Věpřové, hovězí, jehněčí, drůběží nebo zvěřina - ze všech těchto druhů masa lze díky vhodným receptům připravit trvanlivé pochoutky. Autor této knihy, zkušený amatérský řezník, ukazuje, jak se má…
Skladem > 20 ks
8. 9. u vás
249 Kč
249 Kč bez DPH

Německo-český a česko-německý slovník pro masnou výrobu Karel Smolka
Značka: OSSIS
Německý slovník pro obor technologie masa. Formát A5, 224 stran, šitá vazba v laminovaných kartonových deskách.
Skladem > 10 ks
8. 9. u vás
290 Kč
290 Kč bez DPH

Výroba uzenin, specialit a konserv Jaroslav Bezděk
Značka: OSSIS
Chcete vědět, jak se vyráběly masné výrobky před znárodněním? Chcete poznat špičkovou úroveň tehdejší české uzenářské výroby? Sáhněte po Bezděkově knize receptur. Formát A5, 160 stran, brožovaná…
Skladem > 5 ks
8. 9. u vás
316 Kč
316 Kč bez DPH

Učebná kniha uzenářství a řeznictví Josef Achrer
Značka: OSSIS
Nejstarší receptury masných výrobků z roku 1890. Celkem 150 unikátních návodů obsahujících dávkování masa, koření a přísad, postup přípravy díla, plnění do obalů a tepelného opracování. Formát A5,…
Skladem > 5 ks
8. 9. u vás
336 Kč
336 Kč bez DPH

Výtěžnostní normy pro jatky a bourárny
Značka: OSSIS
Normy pro jatečné opracování a bourání masa skotu a telat, prasat, skopového a kozího bravu a koní. Formát A5, 98 stran, brožovaná vazba.
Skladem > 10 ks
8. 9. u vás
390 Kč
390 Kč bez DPH

Řeznictví a uzenářství Václav Rošický
Značka: OSSIS
Technologie masa z roku 1892. Obsahuje 260 receptur masných výrobků evropské provenience. Ilustrováno. Formát A5, 304 stran, pevná šitá vazba.
Skladem > 5 ks
8. 9. u vás
490 Kč
490 Kč bez DPH

Technologické výpočty pro řezníky a uzenáře Václav Šedivý
Značka: OSSIS
Bez počítání se řezník ani uzenář neobejdou. Ale nemějte strach, pro přepočty norem vystačíte s procenty a trojčlenkou. Formát A5, 100 stran, brožovaná vazba.
Skladem > 10 ks
8. 9. u vás
196 Kč
196 Kč bez DPH

Grada Udírny a uzení Egon Binder
Značka: Grada
Uzení je tradiční a oblíbený postup zpracování masa. V naší knize najdete informace nejen o druzích, možnostech a využití domácích udíren, ale i o správných postupech uzení. Zjistíte také, jak…
Skladem > 10 ks
8. 9. u vás
179 Kč
179 Kč bez DPH