Dřevěné uhlí se řadí mezi tradiční paliva z tvrdého dřeva. A v čem spočívá výroba dřevěného uhlí? Nejprve se vybírá kvalitní dřevo, jako je dub, buk, jasan, marabú nebo další tropické dřeviny. To se následně zahřívá ve speciálních pecích při teplotách 500 až 700 °C bez přístupu kyslíku. Po tomto procesu z něj zůstanou jen čisté uhlíky s vysokou energetickou hodnotou a bez přidaných chemikálií.
Při výběru dejte pozor, aby bylo uhlí vyrobeno z tvrdého dřeva. Pozornost věnujte i velikosti. Větší uhlíky hoří déle. Některé naše dřevěné uhlí na grilování je vzhledem k velikosti méně vhodné na použití v malých zahradních grilech. Máte-li tedy malý gril, volte spíš menší kousky uhlí. Grilování pomocí dřevěného uhlí je skvělou volbou do všech profesionálních gastroprovozů.
Mezi nejlepší grily patří tradičně Big Green Egg, Kamado Joe Classic II, Char-Broil Kettleman nebo Weber Master-Touch GBS.
Dřevěné uhlí GASTRO 10 kg INDONÉSIE z velmi tvrdých tropických dřevin.
Velmi tvrdé dřevo, vysoká teplota, extrémně dlouhá doba hoření. Příjemné kouřové aroma. V současné době nejprodávanější profi uhlí.
Dvojnásobné vítězství v testu kvality TEST DNES. Jako vstupní surovina je použito výhradně tvrdé listnaté dřevo – buk a dub.
Dřevěné uhlí QueBracho blanco – původem Argentina/Paraguay, jedno z nejtvrdších tropických dřev (ve španělštině „quebrar hacha“ znamená „lamač seker“). Prémiové uhlí, dlouhá doba hoření, nejiskří,…