Jedná se o metodu, při níž se potraviny zabalené ve vzduchotěsném obalu vaří ve vodní lázni. Takto můžete připravit různé druhy masa, včetně rybího, anebo zeleninu. Hlavní výhoda sous-vide spočívá v uchování původních vlastností potravin. Vařením se nezmění barva ani vůně a potraviny nepřijdou o obsažené živiny.
Tuto metodu vaření využívají kuchaři v luxusních restauracích. Své místo má ale i v domácnostech. Vyberte si klasický nebo ponorný vařič na sous-vide, díky němuž připravíte tak křehké a šťavnaté maso, že na něj vaši hosté dlouho nezapomenou. A jak vybrat ten správný přístroj? Záleží na tom, pro kolik lidí budete vařit. Nabízíme sous-vide hrnce různých rozměrů nebo ponorné vařiče na sous-vide, které můžete potopit do klasického hrnce (jen musíte dodržet doporučenou minimální hloubku ponoru). K přípravě masa nebo zeleniny budete potřebovat také vakuovací sáčky a vakuovací baličku.
Některá jídla lze vařit při velmi nízké teplotě i několik hodin, typicky například žebírka. Většinu jídel ale připravíte do hodiny. Na sous-vide je skvělé, že maso nerozvaříte ani nepřipálíte a jeho příprava vám nezabere téměř žádný čas.
Vařič HENDI Sous Vide zajišťuje lepší chuť potravin a zachování výživových hodnot díky přesnému ovládání teploty. Ideální pro přípravu jakéhokoliv druhu jídla, které vyžaduje konzistentní a vysoce…
Víko pro polykarbonátové nádoby GN s výřezem pro cirkulační čerpadlo sous vide, GN 1/2
Pro použití v kombinaci s cirkulační tyčí sous vide. Použití víka sníží tepelné ztráty a odpařování vody.
Vařič HENDI Sous Vide zajišťuje lepší chuť potravin a zachování výživových hodnot díky přesné regulaci teploty. Ideální pro přípravu jakéhokoliv druhu jídla, které vyžaduje konzistentní a vysoce…