Knihy o mase

V naší knižní kolekci najdete vše, co potřebujete znát ke správnému zpracování masa. Zajímavé informace, normy, postupy a tipy od odborníků – vše shrnuto v užitečných knihách pro ty, kteří se zajímají o maso a jeho zpracování. Ponořte se do knižních titulů, které jsou vytvořeny s ohledem na potřeby řezníků, potravinářských provozů i amatérských kuchařů. 

Vybírejte z knih, ve kterých hraje maso hlavní roli

Při zpracování masa je klíčové dodržovat určité bezpečnostní a hygienické normy. V knižní nabídce naleznete například užitečné knihy o mase s tipy, které vám pomohou minimalizovat rizika spojená se špatným skladováním, opracováním nebo kontaminací masa. Některé tituly vám poskytnou návody, jak využít celý kus masa, abyste minimalizovali odpad. Získejte hlubší znalosti, zdokonalte své dovednosti a předcházejte možným rizikům při manipulaci s masem.

V naší nabídce najdete například praktické knihy o zpracování zvěřiny včetně tipů pro myslivce nebo získáte cenné rady od profesionálních rybářů. Nechybějí v ní ani publikace, které se věnují normám pro jateční opracování a bourání masa různých druhů. 

Zajímají vás tituly z oblasti grilování, uzení masa nebo chovu zvířat ? Vybírejte podle libosti.

Pokračovat ve čtení
Strana 1 z 1 / 23 produktů celkem
Nakladatelství Jan Vašut Domácí zabijačka Carsten Bothe

Klobásy nebo huspenina, šunka či slanina, jitrnice nebo jelítka – ty domácí chutnají prostě lépe!

Skladem > 5 ks
8. 9. u vás
299 Kč
299 Kč bez DPH

Kniha - Výroba uherského salámu a uherských specialit
Značka: OSSIS

Belo Haluška sepsal tuto brožuru v roce 1939 a vydal ji vlastním nákladem.

Skladem > 20 ks
8. 9. u vás
100 Kč
100 Kč bez DPH

Kniha - Ladislav Nachmüllner a jeho Praganda
Značka: OSSIS

V roce 2025 uplynulo 80 let od smrti Ladislava Nachmüllnera, který v lednu 1933 začal vyrábět originální sanytru-prostou rychlosůl pro uzenáře. Nazval ji Praganda. K zásilkám Pragandy přikládal od…

Skladem > 20 ks
8. 9. u vás
390 Kč
390 Kč bez DPH

Kniha - České masné výrobky A4
Značka: OSSIS

Kniha České masné výrobky obsahuje 253 receptur tradičních českých masných výrobků a dávkování surovin pro 100 kg hotového výrobku. Je doplněna rejstříky a matematickými postupy. Formát A4.

Skladem > 20 ks
8. 9. u vás
598 Kč
598 Kč bez DPH

Prakul Kniha - Jednoduše a dokonale - Kuře
Značka: Prakul

Ve své nové edici Jednoduše & dokonale vydává autor kuchařských bestsellerů Roman Vaněk první kuchařskou knihu v pořadí: Jednoduše & dokonale – KUŘE.

Skladem > 5 ks
8. 9. u vás
299 Kč
299 Kč bez DPH

Prakul Kniha - Jednoduše a dokonale - Ryby, drůbež, zvěřina
Značka: Prakul

Autor kuchařských bestsellerů Roman Vaněk vydává novou kuchařku Jednoduše & dokonale - RYBY, DRŮBEŽ, ZVĚŘINA

Skladem 5 ks
8. 9. u vás
299 Kč
299 Kč bez DPH

Odborná nauka pro řezníky a uzenáře / Receptář Josef Tašl
Značka: OSSIS

Odborná nauka pro řezníky a uzenáře, mající podtitul „učebnice odborných škol pokračovacích pro učně řeznické a uzenářské“, provádí čtenáře všemi fázemi zpracování masa od nákupu jatečných zvířat…

Skladem > 5 ks
8. 9. u vás
362 Kč
362 Kč bez DPH

Nakladatelství Jan Vašut Domácí zpracování zvěřiny Carsten Bothe

Jaké vybavení a pomůcky jsou při zpracování zvěřiny nezbytné? Jak se vypořádat se špatně střeleným kusem? Na konkrétních příkladech srnčí a černé zvěře se seznámíte se všemi postupy od stahování…

Skladem 2 ks
8. 9. u vás
249 Kč
249 Kč bez DPH

Nakladatelství Jan Vašut Klobásy a paštiky Harald Scholl

Pokud ve vás hotové uzenářské výrobky v samoobsluze vyvolávají podezření, pak je nejvyšší čas vyzkoušet si jejich domácí výrobu. Není to nic těžkého a s trochou cviku si postup rychle osvojíte.

Není skladem
349 Kč
349 Kč bez DPH

Grada Uzeni, nakládání a konzervování masa Bernhard Gahm
Značka: Grada
Věpřové, hovězí, jehněčí, drůběží nebo zvěřina - ze všech těchto druhů masa lze díky vhodným receptům připravit trvanlivé pochoutky. Autor této knihy, zkušený amatérský řezník, ukazuje, jak se má…
Skladem > 20 ks
8. 9. u vás
249 Kč
249 Kč bez DPH

Nakladatelství Jan Vašut Divočák – recepty z kančího masa

Autoři této kuchařky se společně s fotografem zúčastnili lovu na divočáka v lesích jižního Švédska a byli přitom, když padl výstřel, i při následném vyvrhování a bourání. Bachyně vážící 76 kg byla…

Skladem > 5 ks
8. 9. u vás
499 Kč
499 Kč bez DPH

Maso jako pokrm Josef Kameník a kol.
 
Nová kniha "Maso jako pokrm" vznikla spoluprací Veterinární univerzity Brno s Univerzitou Tomáše Bati ve Zlíně. Doktor Josef Kameník a kol. shromáždili data získaná během tříletého výzkumu a…
Skladem > 20 ks
8. 9. u vás
350 Kč
350 Kč bez DPH

Řeznicko-uzenářský terminologický slovník Václav Šedivý
Značka: OSSIS
Slovník obsahuje cca 2 000 termínů používaných v oboru zpracování masa od konce 19. století do nynějška. Lexikální část je doplněna přehledem klasifikace jatečných zvířat při nákupu, způsoby…
Skladem 3 ks
8. 9. u vás
350 Kč
350 Kč bez DPH

Německo-český a česko-německý slovník pro masnou výrobu Karel Smolka
Značka: OSSIS
Německý slovník pro obor technologie masa. Formát A5, 224 stran, šitá vazba v laminovaných kartonových deskách.
Skladem > 10 ks
8. 9. u vás
290 Kč
290 Kč bez DPH

Výtěžnostní normy pro jatky a bourárny
Značka: OSSIS
Normy pro jatečné opracování a bourání masa skotu a telat, prasat, skopového a kozího bravu a koní. Formát A5, 98 stran, brožovaná vazba.
Skladem > 10 ks
8. 9. u vás
390 Kč
390 Kč bez DPH

Technologické výpočty pro řezníky a uzenáře Václav Šedivý
Značka: OSSIS
Bez počítání se řezník ani uzenář neobejdou. Ale nemějte strach, pro přepočty norem vystačíte s procenty a trojčlenkou. Formát A5, 100 stran, brožovaná vazba.
Skladem > 10 ks
8. 9. u vás
196 Kč
196 Kč bez DPH

Řeznictví a uzenářství Václav Rošický
Značka: OSSIS
Technologie masa z roku 1892. Obsahuje 260 receptur masných výrobků evropské provenience. Ilustrováno. Formát A5, 304 stran, pevná šitá vazba.
Skladem > 5 ks
8. 9. u vás
490 Kč
490 Kč bez DPH

Učebná kniha uzenářství a řeznictví Josef Achrer
Značka: OSSIS
Nejstarší receptury masných výrobků z roku 1890. Celkem 150 unikátních návodů obsahujících dávkování masa, koření a přísad, postup přípravy díla, plnění do obalů a tepelného opracování. Formát A5,…
Skladem > 5 ks
8. 9. u vás
336 Kč
336 Kč bez DPH

Výroba uzenin, specialit a konserv Jaroslav Bezděk
Značka: OSSIS
Chcete vědět, jak se vyráběly masné výrobky před znárodněním? Chcete poznat špičkovou úroveň tehdejší české uzenářské výroby? Sáhněte po Bezděkově knize receptur. Formát A5, 160 stran, brožovaná…
Skladem > 5 ks
8. 9. u vás
316 Kč
316 Kč bez DPH

Československé masné výrobky Václav Šedivý
Značka: OSSIS

Pamatujete masné výrobky vyráběné opravdu především z masa? Chcete si je doma vyrobit? V této knize naleznete 768 původních receptur, používaných v československém masném a konzervárenském průmyslu…

Skladem > 20 ks
8. 9. u vás
1 854 Kč
1 854 Kč bez DPH

Nakladatelství Jan Vašut Zvěřina Alena Steinbach

Objevte kouzlo zvěřiny a jejího zpracování v kuchyni! Zjistíte, že zvěřinové recepty nejsou jen ty klasické, ale mohou být i moderní a kreativní. Vyzkoušejte třeba burger z divočáka, srnčí chilli con…

Není skladem
599 Kč
599 Kč bez DPH

Prakul Kniha - Jednoduše a dokonale - Maso
Značka: Prakul

Autor kuchařských bestsellerů Roman Vaněk vydává dlouho očekávanou kuchařku Jednoduše & dokonale – MASO. 

Skladem 2 ks
8. 9. u vás
299 Kč
299 Kč bez DPH

Kniha - Vzorné řeznictví a uzenářství
Značka: OSSIS

Odborná publikace z roku 1931 obsahuje 84 receptů uzenářských výrobků, které se u nás vyráběly za 1. republiky. Každý návod obsahuje přesné dávkování surovin, koření a přísad i podrobný výrobní…

Není skladem
350 Kč
350 Kč bez DPH