Nůž na pečivo G 8261 je velkou variantou oblíbeného univerzálního nože Giesser G 8365. Rozdílem je délka čepele a nýtovaná rukojeť ze dřeva Bubinga.
Nůž na pečivo G 8261 je velkou variantou oblíbeného univerzálního nože Giesser G 8365. Rozdílem je délka čepele a nýtovaná rukojeť ze dřeva Bubinga.
Zoubkovaná čepel
Využijete na krájení široké škály potravin od pečiva přes ovoce až po kůrku na upečeném mase. Zubaté ostří má 6 mm rozestupy mezi vrcholy. Bez sklouznutí prořízne i nejtvrdší křupavé kůrky. Bezpečný oblý hrot ostří snižuje riziko zranění. Čepel z vysoce kvalitní chrom-molybdenové oceli, kalená na 56 stupňů tvrdosti podle Rockwella (+/- 1 stupeň).
Bubinga je zvláště odolné a tvrdé dřevo, které roste v západní Africe. Má charakteristický průběh
vláken a neuspořádanou jemnou kresbu. Střenka je ergonomicky upravená tak, aby se přizpůsobila
tvaru ruky.
Ostření a péče o nůž
Ostří vydrží při denním užívání více než 2 roky. Konečné broušení nože na pečivo se provádí ručně. Nejjednodušší variantou je použít brus Pronto a protáhnout stupněm 2. Pracnější variantou je použití diamantové tenké tyčky. Vyžaduje větší zručnost a uživatel musí projet každý zoubek samostatně. (Ze strany vybroušených zoubků)
Nůž doporučujeme mýt ručně.
GIESSER je světový lídr ve výrobě nožů a příslušenství pro potravinářský průmysl a gastronomii. Produkty německé společnosti se vyznačují vynikajícím zpracováním za použití prvotřídních materiálů. Produkt vyhovuje evropským nařízením o materiálech určených pro styk s potravinami.