Kompoty u vás nefrčí, ale po dobrých marmeládách a džemech se vždy slehne zem? Aby byly ještě lepší, máme pro vás skvělý JamFix 3:1, který si hravě poradí s každým sladším ovocem a vykouzlí z něj prvotřídní pochoutku. A v čem je lepší než běžné želírovací produkty? Může za to jeho jedinečné složení výhradně z ovocného pektinu, kyseliny citronové a cukru. Tak vzhůru do želírování!
Kompoty u vás nefrčí, ale po dobrých marmeládách a džemech se vždy slehne zem? Aby byly ještě lepší, máme pro vás skvělý JamFix 3:1, který si hravě poradí s každým sladším ovocem a vykouzlí z něj prvotřídní pochoutku. A v čem je lepší než běžné želírovací produkty? Může za to jeho jedinečné složení výhradně z ovocného pektinu, kyseliny citronové a cukru. Tak vzhůru do želírování!
Očištěné a vypeckované ovoce (900 – 1000 g) rozemeleme nebo prolisujeme. Chceme-li vyrobit tužší džem nebo máme-li hodně šťavnaté ovoce jako jsou třešně, višně, maliny, použijeme pouze 800 – 900 g ovoce. Obsah sáčku smícháme s 330 g cukru a nasypeme do ovoce. Za stálého míchání přivedeme k varu, vaříme 3 – 5 minut. Podle chuti můžeme přidat kyselinu citronovou nebo cukr. Odebereme případnou pěnu a horký džem opatrně nalijeme do skleniček, zavíčkujeme, otočíme dnem vzhůru a necháme zchladnout.
Očištěné a vypeckované ovoce 900 – 1000 g rozemeleme nebo prolisujeme. Chceme-li tužší džem nebo máme-li hodně šťavnaté ovoce (např. třešně, višně, maliny atd.), použijeme pouze 800 – 900 g ovoce. Ovoce vložíme do domácí pekárny, přidáme 330 g cukru a zapneme program Příprava marmelády. Asi 30 minut před koncem programu přisypeme k ovoci sáček JamFix 3:1, můžeme dochutit kyselinou citronovou. Po dokončení programu nalijeme připravený džem do skleniček, zavíčkujeme, obrátíme dnem vzhůru a necháme vychladnout.
25 g želírovacího přípravku
ovoce, cukr a kyselinu citronovou
cukr, želírující látka: pektiny 48 %, kyselina citronová
Může obsahovat obiloviny obsahující lepek, mléko, skořápkové plody, sóju, vejce a hořčici.