Blog plný novinek

Inspirace ze světa zpracování masa a potravinářského průmyslu. Zjistíte co je v MASO-PROFITu nového, najdete zde příběhy zákazníků a novinky od našich dodavatelů ;-)

vepřová žebírka recept v troubě.jpg

Vepřová žebra v troubě: křehká a šťavnatá

2. 9. 2025|4 minuty čtení

Křehká pečená vepřová žebra jsou lahůdkou, která se hodí na rodinný oběd i víkendové grilování s přáteli. Díky pomalému pečení v troubě a domácí BBQ omáčce / nebo hotové Gastro line marinádě získáte maso, které se rozpadá od kosti, a glazuru s dokonale vyváženou chutí.

číst více
gravlax recept.jpg

Vyzkoušejte gravlax z lososa, tradiční skandinávský pokrm

14. 8. 2025|3 minuty čtení

Objevte moderní pojetí skandinávské klasiky, kde se jemnost, svěžest a šmrnc snoubí v elegantním předkrmu. Tradiční chuť kopru, hořčice a marinovaného lososa se proměňuje v lehkou, chuťově vyváženou delikatesu s překvapivou texturou a intenzivní chutí – ideální pro tapas, kanapky i slavnostní menu.

číst více
Masoprofit_blog_Jak připravit steak z ořechu_THChatGPT Image 29. 6. 2025 08_23_46.png

Hovězí ořech: Recept na steak a tipy k přípravě

11. 8. 2025|7 minut čtení

Hovězí ořech, známý také pod anglickým názvem knuckle, ball tip, tip roast či tip steak, je výběrový kus masa ze zadní části hovězí kýty. Jedná se o libový a pevný sval s minimálním mramorováním, který nabízí skvělou kombinaci křehkosti a bohaté chuti. Při správné přípravě vytvoříte delikátní steak z ořechu, který překvapí svou šťavnatostí a jemností.

číst více
Masoprofit_blog_Druhy steaků_TH57430554_9396450.jpg

Průvodce druhy mas na steaky

8. 8. 2025|8 minut čtení

Hovězí steaky představují masový vrchol kulinářského umění a správný výběr druhu masa je základem pro dosažení dokonalého výsledku. Existuje široká škála steaků, z nichž každý má své specifické charakteristiky, chuť a způsob přípravy. Kolik z nich znáte vy?

číst více
clay-banks-jcKzvS96oCk-unsplash.jpg

Jak správně prostřít slavnostní stůl

7. 8. 2025|11 minut čtení

Plánujete slavnostní večeři pro přátele nebo rodinnou oslavu a chcete udělat na hosty dojem? Správné prostření stolu je umění, které dokáže proměnit běžné jídlo v nezapomenutelný zážitek. Naučte se pravidla stolování a vytvořte slavnostní tabuli, která bude dokonalou scénou pro vaše hostiny.

číst více
uspořádání kuchyně.jpg

Tipy na vnitřní uspořádání kuchyně

21. 7. 2025|11 minut čtení

Jak uspořádat kuchyň tak, aby byla nejen krásná, ale především praktická? Dobrý plán kuchyně vyžaduje pečlivé zvážení mnoha faktorů - od rozměrů kuchyně přes umístění rozvodů až po ergonomii. Správně navržená kuchyně vám ušetří tisíce kroků ročně a z vaření učiní pohodlnou práci. 

číst více
Masoprofit_blog_Nejlepší steakové restaurace v Praze_TH2151950833.jpg

Kam v Praze zajít na nejlepší steak? Seznam 19 steakových restaurací

23. 6. 2025|6 minut čtení

Praha je steakovým rájem. Od luxusních steakhousů v centru až po neformální podniky v okrajových čtvrtích, každý milovník masa si tu najde to své. Abychom vám výběr usnadnili, připravili jsme přehled nejoblíbenějších steakových restaurací v Praze podle čtvrtí. Ať už hledáte top steaky v centru, steakhouse na Praze 2 s rodinnou atmosférou, nebo autentický jihoamerický zážitek, jste na správné adrese.

číst více
Traeger_lifestyle.jpg

Představujeme značku Traeger – lídra mezi peletovými grily

11. 6. 2025|4 minuty čtení

Grilování se právě dostalo na novou úroveň! Americká značka Traeger – průkopník peletových grilů – dorazila na náš trh. Díky exkluzivní distribuci pro Česko a Slovensko vám přinášíme spojení špičkové technologie, autentické chuti dřeva a jednoduchého ovládání. Objevte novou éru grilování, která osloví jak začátečníky, tak zkušené mistry BBQ.

číst více