Blog plný novinek

Inspirace ze světa zpracování masa a potravinářského průmyslu. Zjistíte co je v MASO-PROFITu nového, najdete zde příběhy zákazníků a novinky od našich dodavatelů ;-)

Vepřové koleno recept

Recepty na pečené koleno a ovarové koleno (zabijačkový ovar)

3. 11. 2025|6 minut čtení

Tradiční zabijačka spojuje rodinu u jednoho stolu a přináší šťavnaté pečené koleno i zabijačkový ovar a další lahůdky. V tomto článku se dozvíte, jak připravit pečené vepřové koleno i jak uvařit ovar, a získáte tipy na snadnou přípravu i dokonalé servírování. Ochutnejte zabijačkové speciality podle MASO-PROFIT a užijte si pravou chuť české tradice!

číst více
Recept na husu_.jpg

Tradice v podobě svatomartinské husy + recept

2. 10. 2025|5 minut čtení

Svatomartinské hody se v Česku slaví 11. listopadu – historicky jde o zakončení zemědělského roku a „poslední bohaté jídlo“ před předvánočním půstem. K typickému menu patří pečená husa, zelí a knedlík či lokše, často i mladé svatomartinské víno. Připravte si podle našeho receptu pečenou husu, která se vždy povede!

číst více
Hovězí jazyk.jpg

Hovězí jazyk: Recepty a osvědčené tipy na přípravu i vaření

12. 9. 2025|11 minut čtení

Hovězí jazyk patří mezi delikatesy ceněné pro jemnou chuť a unikátní strukturu masa. Někteří lidé se mu vyhýbají kvůli představě, že „už byl v něčí puse“, jiní ho naopak vyhledávají jako lahůdku vhodnou i pro sváteční menu. Vyzkoušejte osvědčený recept na uzený hovězí jazyk s křenovou omáčkou a pochutnejte si i vy!

číst více
vepřová žebírka recept v troubě.jpg

Vepřová žebra v troubě: křehká a šťavnatá

2. 9. 2025|4 minuty čtení

Křehká pečená vepřová žebra jsou lahůdkou, která se hodí na rodinný oběd i víkendové grilování s přáteli. Díky pomalému pečení v troubě a domácí BBQ omáčce / nebo hotové Gastro line marinádě získáte maso, které se rozpadá od kosti, a glazuru s dokonale vyváženou chutí.

číst více
gravlax recept.jpg

Vyzkoušejte gravlax z lososa, tradiční skandinávský pokrm

14. 8. 2025|3 minuty čtení

Objevte moderní pojetí skandinávské klasiky, kde se jemnost, svěžest a šmrnc snoubí v elegantním předkrmu. Tradiční chuť kopru, hořčice a marinovaného lososa se proměňuje v lehkou, chuťově vyváženou delikatesu s překvapivou texturou a intenzivní chutí – ideální pro tapas, kanapky i slavnostní menu.

číst více
Masoprofit_blog_Jak připravit steak z ořechu_THChatGPT Image 29. 6. 2025 08_23_46.png

Hovězí ořech: Recept na steak a tipy k přípravě

11. 8. 2025|7 minut čtení

Hovězí ořech, známý také pod anglickým názvem knuckle, ball tip, tip roast či tip steak, je výběrový kus masa ze zadní části hovězí kýty. Jedná se o libový a pevný sval s minimálním mramorováním, který nabízí skvělou kombinaci křehkosti a bohaté chuti. Při správné přípravě vytvoříte delikátní steak z ořechu, který překvapí svou šťavnatostí a jemností.

číst více