Na měkké a vařené salámy, jako je gothaj nebo šunkový salám, se používají umělá střeva. Ta jsou pro tyto druhy salámů ideální, protože zajišťují delší trvanlivost, ochranu a snadnější manipulaci.
Umělá střeva jsou pro měkké a vařené salámy nejlepší volbou. Chrání před vysycháním, brání oxidaci tuků a udržují salám dlouho čerstvý. Jsou pevnější než přírodní střeva, což znamená, že se salám při výrobě nebo skladování nepoškodí.
Umělá střeva jsou pevná, udrží jednotný tvar salámu, jsou hygienická a umožňují delší skladování. Bez nich by měkké a vařené salámy ztratily svou šťavnatost, rychle by se kazily a ztratily by tvar.
Nalofaser je uditelný celulózový obal vhodný pro výrobu tepelně opracovaných i fermentovaných salámů.
5 vrstvé polyamidové obaly Multibar svými vlastnostmi splňují téměř všechny požadavky výrobců masného průmyslu.
5 vrstvé polyamidové obaly Multibar svými vlastnostmi splňují téměř všechny požadavky výrobců masného průmyslu.
5 vrstvé polyamidové obaly Multibar svými vlastnostmi splňují téměř všechny požadavky výrobců masného průmyslu.