Paprika sladká je jedním z nejčastěji využívaných koření v domácnosti i v profesionálních kuchyních po celém světě. Používá se zejména pro její intenzivní barvu a nezaměnitelnou chuť. Jedná se o mleté koření, získávané ze sušených plodů rostlin Capsicium annuum.
Paprika sladká je jedním z nejčastěji využívaných koření v domácnosti i v profesionálních kuchyních po celém světě.
Používá se zejména pro její intenzivní barvu a nezaměnitelnou chuť. Jedná se o mleté koření, získávané ze sušených plodů rostlin Capsicium annuum.
Nejvíce rozšířená je v Maďarské, Balkánské a Turecké kuchyni. Využít ji lze při výrobě klobás, polévek, gulášů, omáček, uzenin, marinád a při pečení masa.
Při teplené úpravě nesmíme zapomenout, že sladká paprika při vysokých teplotách může zhořknout kvůli vysokému obsahu cukru. Barvící schopnost papriky se udává v barevné hodnotě ASTA (čím větší číslo ASTA, tím lepší a intenzivnější je její barvivost).
Skladování: V suchém prostředí při teplotách max. 25 °C.
Pěstování a zpracování papriky
Paprika jako taková je původem tropická rostlina a nejlépe se jí daří v teplém, slunečném a vlhkém klimatu. I to je důvodem proč se nejlepší papriky pěstují ve Španělsku a Maďarsku. Jako koření se používá nesčetně druhů různých chutí (sladké, pálivé, hořké, uzené), hrubostí (vločky 1x1 cm, drcené, mleté) i barev (zelené, světle červené, rudé).
Jakým způsobem nejlépe ochucovat?
No přece přírodním. NATURE LINE je originální řada koření pro profesionální použití. Pečlivě vybrané ingredience a poctivé zpracování zaručují perfektní výsledky Vaší práce. Věříme ve tradiční přístup k potravinářské výrobě a se stejnou zodpovědností přistupujeme i k výběru koření z celého světa.
Naši technologové při praktické výrobě sortiment testují a mohou se tak zaručit za jeho vynikající kvalitu. NATURE LINE je ideální volba pro to nejlepší přírodní ochucení potravinářských a masných výrobků.