Vhodné především na nakládání vepřové nebo krůtí kýty a následné uzení. Doporučujeme udit studeným kouřem.
Vhodné především na nakládání vepřové nebo krůtí kýty a následné uzení. Doporučujeme udit studeným kouřem.
Složení: jedlá sůl, koriandr, mletá majoránka, mletý černý pepř, mletý muškátový oříšek, mletý kmín, mletý bobkový list, stabilizátor (E250).
Použití: Obsah sáčku vystačí na výrobu 10 kg masa! 1kg soli dobře smícháme s půlkou nakládací směsi, pak řádně potřeme maso. Druhou půlku sáčku za 3dny vysypeme do 2litrů studené vody a rozmícháme. Pak vylijeme na maso. Směs není určena k přímé spotřebě.
Maso musíme kontrolovat každý den. Je nezbytné aby maso bylo ponořené celé v láku. Maso otáčíme v láku každý den a to provádíme 14 až 20 dnů podle velikosti masa. Nakládat při teplotě kolem 5°C. Po ukončení nakládání maso opláchneme, utřeme do sucha a následně udíme.
Hmotnost: 300g
Země původu: Maďarsko