Termofilní kultura STI - 12 (původní obchodní název STM-5, jedná se o totožnou kulturu)
Sýrařské kultury slouží k úpravě mikrobiálního života mléka a sýrů.
Kultura se přidává při výrobě všech druhů sýrů, přidává se kvůli chuti, konzistenci a zajišťuje namnožení žádaných mikroorganismů tak, aby sýr mohl prokysat a následně zrát.
Kultura se přidává jak do pasterovaného tak do nepasterovaného mléka.
Použití
Termofilní sýrařská kultura, používá se na výrobu sýrů, vhodná zejména na vysokodohřívané sýru (parmazán, ementál). Tato kultura se používá na výrobu mozzarely.
Touto kulturou můžete nahradit v receptech kulturu Delta - jedná se o totožné složení kultury.
Kultura se používá zejména v pařených sýrech např. Mozzarella a sýry na pizzu.
Kultura se může použít samostatně nebo v kombinaci s dalšími kulturami mléčného kysání, např. Lactobacillus delbrueckii subsp. bulgaricus a Lactobacillus helveticus.
Návod na použití
Kulturu vyjměte z mrazničky těsně před použitím.
Vydezinfikujte vršek sáčku chlorem. Otevřete sáček a vysypte lyofilizované granule přímo do pasterizovaného mléka za pomalého míchaní.
Pro rovnoměrné rozptýlení kultury míchejte 10-15 minut.
Doporučená inkubační teplota je 35-45°C.
Více informací týkajících se specifických aplikací naleznete v našich technických brožurách a doporučených recepturách.
Složení
Streptococcus thermophilus
Alergeny: Mléko a mléčné výrobky, obsahující laktózu.