Velkozpracovna

V prvním patře dvoupodlažního objektu probíhá provoz na dvou zpracovatelských linkách, které jsme dodávali jako komplet. Jejich součástí je automatické zadráhování a pásy. Ve druhém podlaží jsou byty a další zázemí. 

„Řešili jsme trasování zadráhování. To znamená kudy bude maso jezdit, jak se bude pohybovat po závodě a jak se budou vracet kluzné háky tak, aby celý provoz fungoval jako uzavřený cyklus. Jedna linka je pro 6 a druhá pro 12 lidí, kteří se věnují pouze dělení masa na svalové části,“ říká manažer projekčního oddělení MASO-PROFITU Ing. Michal Nečas.

Příprava

Na začátku jsme měli dispozičně rozvrženou halu, do které jsme umisťovali technologii, na čemž jsme spolupracovali s dalšími dodavateli a jejich projekcemi. Informace jsme předávali zákazníkovi, se kterým jsme je následně projednávali.

Realizace

Projekční tým MASO-PROFITu byl na stavbě od začátku. Jezdili jsme na kontrolní dny a v průběhu zpracování a instalace technologie jsme na místě byli téměř denně. Na stavbě se potkávalo zhruba 10 různých dodavatelů, se kterými jsme průběžně komunikovali a řešili vzniklé problémy. 

Výzvy a řešení

Původně byla hala kolaudovaná jako pekárna, pro potřeby masné zpracovny v ní tak bylo poměrně málo místa. Pekárna není tak technologicky náročný provoz, takže jsme se museli koordinovat tak, abychom se do omezených prostor dostali. 

Šlo například o umísťování veškerých rozvodů do prostoru mezi stropem a panelovým stropem. Byla to výzva právě kvůli potřebné úzké spolupráci s vzduchotechniky, vodaři, elektrikáři a dalšími. Řešili jsme také podlahové váhy a konkrétní specifikace všech přípojných a napojovacích bodů.

Dodávali jsme technologie k lince pro vykosťování vepřových kýt a ke druhé lince pro vykosťování vepřového masa. Provoz jsme vybavili středotlakým mytím a zařídili jsme bourárnu.

IMG_8224-46.jpg
IMG_8302-69.jpg
IMG_8073-8.jpg
IMG_8094-15.jpg
IMG_8227-47.jpg
IMG_8217-43.jpg
Potřebujete s něčím poradit? Napište nám.