Výrobna produktů živočišné výroby AB-BOR se nachází v Čečkovicích. Realizace vybavení se zahájila roku 2017 a v roce 2018 jsme ještě řešili dovybavování. V současné době se jedná o vybavování výrobny dalšími stroji, než jsou ty níže uvedené.
„AB-BOR výrobnu jsem navrhoval po konzultaci s investorem, včetně velikosti a četnosti strojů. Vznikla na zelené louce,“ uvádí náš projektový manažer z Prahy, Ludvík Pastorek.
Výrobnu jsme vybavovali řezačkou Seydelmann AD 114, aby se maso snadno a rychle naporcovalo. V tom pomáhá i kostkovačka MHS 850. Na přípravu taliánů, špekáčků, párků a dalších podobných pochutin je ve výrobně k dispozici přidržovač střev REX DHG 400 a vakuová plnička REX RVF 327 S FPA.
Ke správnému uzrání salámů a masa pomůže zrací jednotka Bastra KDG. Varná a udicí komora BASTRAMAT B 1500 C-UF zaručí úpravu výrobků určených k tepelnému opracování, a nakonec se vše zabalí na balicí lince Scandivac SC 190 M.
Nezbytnými zařízeními se staly pila Freund K18-01 a pásová pila SE 300. Oba tyto přístroje pomáhají urychlit naporcování masa ve výrobně. Kutr Seydelmann K 90 AC-8 usnadní další zpracování masa určeného k výrobě klobás, vuřtů, špekáčků a podobných pochutin. Bez výrobníku šupinového ledu NTF SM 750-A, který pomáhá udržet výrobky čerstvé, by ve výrobně pracovali jen stěží.
S balením menších kusů masa a dalšího zboží pomůže vakuová balička Henkelman Polar 50 v plynovém provedení. Nečistot na nádobí a příslušenství se zbavují myčkou Bonner B 4061.
Dalším drobným příslušenstvím, které do výroby přibylo, byl vozík, míchací rameno, podstavec, závěsná konzole a další.