Tým MASO-PROFITu pracoval na vybavování masné výrobny a prodejny na ranči v Jestřebicích. Navázali jsme dodávkou vybavení do dalších třech bufetů ve Vlašimi, Benešově a Táboře.
Ranč v Jestřebicích je jedinečný nejen svým umístěním v malebné přírodě v okrese Benešov, ale také provedením ve stylu dřevěné chaty a svými specialitami, které jsou prostě neodolatelné.
Kromě výrobny a prodejny v Jestřebicích majitel Josef Houžvička vlastní ještě tři bufety, a sice ve Vlašimi, Benešově a Táboře.
Samotný vznik ranče je spojený s podivuhodným příběhem. Jeho majitel vlastnící firmu zaměřenou na informační technologii si po svezení na koni oblíbil rančerský život natolik, že se rozhodl pozemek se staveními koupit.
„Koupil jsem ranč a chtěl jsem tam udělat penzion pro lidi, ale vedle v areálu chtěli udělat bioplynku. Tak jsem koupil i ten areál a řešil jsem, co s ním budu dělat. Zeptal jsem se svého známého, co nám vyřizuje dotace na pozemky, jestli na něco dávají dotace, aby došlo k využití alespoň části areálu a začal se trochu dávat dohromady, protože byl v hrozném stavu,“ říká Josef Houžvička.
„Pověděl mi, že dotace dávají na masné výrobky, no tak mu povídám, a to bych dělal jako co? On mi odpověděl, že bych dělal špekáčky, načež jsem mu řekl, že to jsem ještě nedělal,“ uvádí majitel ranče na vysvětlenou, jak vznikly Rancherské speciality.
„Jedna z nejdůležitějších částí při výrobě našich produktů je výběr vhodného masa. Spokojíme se jen s tím nejlepším, protože na konci je pro nás ta nejdůležitější věc ze všech, a sice zákazník. Používáme tak výhradně kvalitní české maso od farmářů z České Sibiře a okolí,“ doplňuje.
Ke spolupráci si pan Houžvička vybral MASO-PROFIT. Jsme spokojeni se všemi zařízeními od vás, hodně zajímavá jsou zařízení RATIONAL. Stroje naprosto splnily naše očekávání. Většinu zařízení bych doporučil ostatním zákazníkům a to proto, že jim zajistí větší efektivitu a přidanou hodnotu. Firmu MASO-PROFIT doporučuji ostatním zákazníkům, neboť nám vždy se vším pomohla a navrhla dobré řešení,“ říká majitel ranče v Jestřebicích.
Personál převážně složený z přátel a známých do tajů výroby masných produktů zasvětil technolog MASO-PROFITu Antonín Čech, který vše pečlivě s trpělivostí a ochotou předvedl a vysvětlil.
„Místo prošlo rekonstrukcí a my jsme následně dodávali kompletní vybavení,“ říká náš obchodní zástupce z Prahy Lukáš Hájek.
Vzhledem k tomu, že jsme výrobnu v Jestřebích i bufety vybavovali opravdu velkým množstvím zařízení, uvádíme zde jen ta nejpodstatnější:
Kutr Seydelmann K 60 AC8
Řezačka masa AD 114
3x udírna BASTRAMAT 851 C-TF
Zrací jednotka BASTRA KDG 64
2 x masírka VAKONA ESK 220 STL
Nastřikovačka VAKONA PI-17V
Konvetomat RATIONAL SCC 201
CRIOCABIN ERGO
Konvektomat RATIOANAL SCC 201
Multifunkční pánev VCC 311
Varný kotel CAPIC 150 l
Fritéza CAPIC
Do realizace táborského bufetu se zapojil i náš projekční tým, který poskytl 3D vizualizace prostoru.