Vlastní jatky a masná výroba odlišují firmu od konkurence čerstvostí a především kvalitou nabízeného sortimentu masa a masných výrobků.
Nová prodejna Slezských uzenin vznikla v prostorách bývalé autodílny ve Zlíně. Vlastní jatky a masná výroba odlišují firmu od konkurence čerstvostí a především kvalitou nabízeného sortimentu masa a masných výrobků.
Maso a uzeniny jsou vystaveno v hranatých pultech ENIXE od firmy Criocabin, linie chlazených pultů je dlouhá asi 10,5 m.
Díky strategickému umístění prodejny v blízkosti administrativních budov je důležitou součástí sortimentu jídlo teplého bufetu vařené na konvektomatu Rational SCC přímo v prodejně. V zakázkové výdejní linii je zabudován ohřívač talířů a teplá vodní lázeň pro několik gastro nádob na výdej teplých jídel. V čele linie je chlazený pult se zeleninovými saláty.
V zápultí teplého bufetu je udržovací skříň Moduline, která díky šetrnému statickému ohřevu udrží jídlo teplé, šťavnaté a připravené k výdeji.
Zázemí prodejny je vybavenou průchozí myčkou nádobí Silanos a velkým trojitým chladícím boxem.
„S firmou MASO·PROFIT spolupracujeme dlouhodobě. Nakupujeme jak vybavení do masné výroby, tak vybavení do prodejen. Nejvíce spokojeni jsme s konvektomaty RATIONAL. Používáme je jak ve výrobě, tak v kuchyních na prodejnách. Jsme také velice spokojeni s míchačkou s řezací hlavou,“ uvádí majitel Těšínských jatek.
Takto velký provoz, jakým Těšínská jatka jsou, potřebuje stroje, které s provozem pomohou. Naprostým základem je bezpochyby podniková dráha L 7 200 metrů dlouhá. Mezi další nezbytná zařízení patří:
Pro snadné naporcování masa jsme také dodávali automatický nářezový stroj VA 802-400 V, a 2 nářezové stroje EURO 2720-400 V. S uchováním surovin v chladu pomáhají 2 lednice SGD-300 sklo/rám a 2 chladicí skříně ACO 050 376 l a ACO 055 266 l. Práci s porcováním masa značně usnadní chladicí stůl TP7-180-30DS se dřezem a TP7-135-12D S také se dřezem.
Pomáhají i další zařízení:
„Firmu MASO·PROFIT doporučuji ostatním zákazníkům především pro velmi dobrou úroveň komunikace a servisu. Ze zařízení bych doporučil především míchačku s řezací hlavou, neboť s ní došlo ke zlepšení kvality a úrovně standardu u masných výrobků oproti starším strojům a zkrácení výrobních časů. Navíc se velice snadno obsluhuje,“ dodává majitel jatek v Českém Těšíně.