V roce 1940 zakladatel Uyuki Yamamoto vynalezl kráječ ředkviček v japonském městě Iwakuni. O pět let později byla založena společnost s názvem „BENRINER “.
První kráječ této značky byl v dřevěném provedení a nejvíce zákazníků si našel mezi kuchaři v hotelech a restauracích.
Během průmyslového rozvoje v Japonsku se dřevo stalo vzácným. Proto společnost BENRINER nově vyvinula plastové kráječe a umožnila tím sériovou výrobu. Její produkty tak byly dostupné i pro domácí použití. Kvalitní kráječe ovoce a zeleniny se rozšířily do celého světa pod názvem Japonská mandolína.
Jak se pracuje s Japonskou mandolínou se dozvíte z videa.
Mandolina od společnosti BENRINER vyniká japonskou precizností a kvalitou zpracování. Tři vyměnitelné čepele umožňují snadné krájení od jemných po silnější plátky – ideální pro každého, kdo chce…
Mandolina je vybavena třemi ultra ostrými, vyměnitelnými čepelemi, které jsou ručně vyrobené v Japonsku – tedy tam, kde má precizní ostří dlouhou tradici. Každá čepel nabízí jinou šířku řezu: jemnou…