V roce 1940 zakladatel Uyuki Yamamoto vynalezl kráječ ředkviček v japonském městě Iwakuni. O pět let později byla založena společnost s názvem „BENRINER “.
První kráječ této značky byl v dřevěném provedení a nejvíce zákazníků si našel mezi kuchaři v hotelech a restauracích.
Během průmyslového rozvoje v Japonsku se dřevo stalo vzácným. Proto společnost BENRINER nově vyvinula plastové kráječe a umožnila tím sériovou výrobu. Její produkty tak byly dostupné i pro domácí použití. Kvalitní kráječe ovoce a zeleniny se rozšířily do celého světa pod názvem Japonská mandolína.
Jak se pracuje s Japonskou mandolínou se dozvíte z videa.
Představujeme kráječ Mandolína japonská velká od společnosti BENRINER. Jedná se o kulinářský převrat v oblasti přesného krájení.
Tři ultra ostré vyměnitelné čepele jsou ručně vyrobené v Japonsku. Mají tři úrovně šířky ostří: jemná: 0,5 - 1 mm, střední: 0,5 – 1,5 mm a hrubá: 0,5 – 2,5 mm. I po letech si zachovávají ostrost…