Kniha České masné výrobky obsahuje 253 receptur tradičních českých masných výrobků a dávkování surovin pro 100 kg hotového výrobku. Je doplněna rejstříky a matematickými postupy. Formát A4.
Kniha České masné výrobky ve formátu A4 je komplexním průvodcem pro všechny, kdo se věnují tradičnímu výrobě masných produktů. Obsahuje 253 detailních receptur, které vycházejí z původních československých státních norem a oborových standardů. Receptury jsou rozdělené do známých sortimentních skupin, což usnadňuje orientaci při výrobě.
Receptury v knížce:
Každá receptura obsahuje podrobné dávkování surovin a přísad potřebných pro výrobu 100 kg hotového vychlazeného výrobku. K tomu jsou přidány výrobní postupy, které zahrnují nejen základní suroviny, ale i jejich úpravy před zpracováním, jako je spaření, mletí koření nebo jiné specifické úpravy. Všechna dávkování je uvedeno v kilogramech a pro snadnější použití jsou přehledně uvedeny výpočty pro přepočet na požadované množství.
Pro usnadnění vyhledávání je kniha doplněna abecedním a jmenným rejstříkem. Závěr publikace obsahuje praktické matematické postupy pro přepočty receptur na konkrétní vyráběné množství. Kniha je ideální pro uzenáře, kuchaře a všechny, kdo hledají osvědčené recepty pro výrobu tradičních českých masných výrobků.