Majitelé Jan a Lenka Vašutovi pracovali v knižním oboru již před rokem 1989. Ona jako účetní v nakladatelství Academia, on v tiskárně a následně v nakladatelství Merkur. V roce 1990, v polistopadovém nadšení, vydal Jan se svým kolegou Václavem Svojtkou Egyptsko-chaldejský a perský snář. Ten měl nečekaný úspěch, stal se okamžitě bestsellerem a stál tak u vzniku nakladatelství Svojtka a Vašut. Nakladatelství velmi úspěšného a ve své době jednoho z pěti největších na českém trhu. Jak to tak někdy bývá, Jan s Václavem měli každý trochu jiné představy o směřování firmy, a tak se v roce 1997 přátelsky rozešli. Tehdy vzniklo samostatné rodinné nakladatelství JAN VAŠUT.
Objevte kouzlo zvěřiny a jejího zpracování v kuchyni! Zjistíte, že zvěřinové recepty nejsou jen ty klasické, ale mohou být i moderní a kreativní. Vyzkoušejte třeba burger z divočáka, srnčí chilli con…
Čerstvě upečený chléb je zkrátka nenahraditelný. A nejlepší je pochopitelně vlastnoručně upečený. K čerstvému chlebu navíc nepotřebujete víc než jen trochu másla a pár špetek soli – a za chvilku jste…
Kozy jsou nejen hezká zvířata, ale také mají – jak se říká – „pod čepicí“. A jsou to velké komediantky. Stále více lidí se věnuje jejich zájmovému chovu, při němž lze zažít spoustu legrace.
Máte rádi králíky, ale nechcete je mít jako mazlíčky v bytě? Zajímáte se spíše o jejich držení coby hospodářských zvířat? S touto prakticky orientovanou příručkou budete optimálně vyzbrojeni ke svým…
Knížka pro zájmové chovatele ovcí a pro všechny, kteří se jimi chtějí stát.
Praktická příručka pro všechny, kdo chtějí chovat slepice na zahradě a cení si jich nejen coby užitkových, ale i přátelských domácích zvířat.
Autoři této kuchařky se společně s fotografem zúčastnili lovu na divočáka v lesích jižního Švédska a byli přitom, když padl výstřel, i při následném vyvrhování a bourání. Bachyně vážící 76 kg byla…
Klobásy nebo huspenina, šunka či slanina, jitrnice nebo jelítka – ty domácí chutnají prostě lépe!
Pokud ve vás hotové uzenářské výrobky v samoobsluze vyvolávají podezření, pak je nejvyšší čas vyzkoušet si jejich domácí výrobu. Není to nic těžkého a s trochou cviku si postup rychle osvojíte.
Jaké vybavení a pomůcky jsou při zpracování zvěřiny nezbytné? Jak se vypořádat se špatně střeleným kusem? Na konkrétních příkladech srnčí a černé zvěře se seznámíte se všemi postupy od stahování…
Udělat si domácí mléčné výrobky? Není nic snadnějšího! Autorka této knížky má také jenom „docela normální“ kuchyň. S těmi nejjednoduššími pomůckami vyrábí jogurty, podmáslí, čerstvé či plísňové sýry,…
Alkohol se v dějinách lidstva objevuje odpradávna: vzpomeňme jen na medovinu Germánů a Keltů, pivo starověkých Egypťanů nebo na víno a jablečné víno křesťanského středověku.