Naše cesta začala dlouho před vznikem tohoto Jerky projektu pod hlavičkou Usušil & syn. Už pár měsíců před koncem roku 2015 jsme si přivezli ze zámoří nadšení vyzkoušet si sami usušit maso. V té době jsme zároveň pozorovali, že vyrábět Jerky umí nejenom kluci v USA, ale už se najdou i dobrodruzi u nás v ČR, kteří experimentují a jde jim to. Řekli jsme si, tak proč by se to nemělo podařit i nám! Pár měsíců uběhlo a my vezli první testovací várku na silvestrovskou akci. Po Jerky se zaprášilo.
Máme rádi kvalitní a poctivé věci
Měli jsme radost a dělali další pokusy. Některé víc, nekteré míň úspěšné. Tehdy nás poprvé napadlo, že by bylo úžasné se jednou výrobou Jerky živit. Postupně jsme sušili více a více a zjišťovali jsme, že lidé kolem nás mají naše Jerky rádi. Poptávka raketově rostla a času bylo čím dál tím míň. Nakonec jsme v půlce roku 2017 nevydrželi a skočili po hlavě do kolotoče všech nutných formalit, testování produktů, přípravy výroby, podoby sáčků, atd.
Sami máme rádi kvalitní a poctivé věci, a to mluvíme nejenom o jídle. Proto i naše Jerky od začátku děláme z nejlepšího masa a vybraného koření. Jaký je nejlepší recept na Jerky? Žádná chemie! Stačí trpělivě sušit a nesnažit se věci urychlit. Malé várky a poctivá ruční práce jsou základy našeho 100% JERKY. Tak jsme vyráběli i naši první várku. A stále vyrábíme tak, jako jsme to dělali pro sebe a své kamarády. Důkaz? Recept na Hovězí s pepřem, tak jak ho znáš nyní, jsme poprvé použili právě na naši silvestrovskou várku v roce 2015 a od té doby se ani o chlup nezměnil.
Dobrou chuť, kamarádi! Honza „Usušil & syn” Pavel