Směs na vinnou klobásu od firmy Gewürzmüller. Dávkování: 2g/kg suroviny. Složení: Přírodní koření ( pepř černý, muškátový ořech, muškátový květ, citronová kůra, hořčice), extrakty koření. Česká tradice Vinná klobása je tradiční český masný výrobek jedinečné chuti.
Směs na vinnou klobásu od firmy Gewürzmüller.
Dávkování: 2g/kg suroviny.
Česká tradice
Vinná klobása je tradiční český masný výrobek jedinečné chuti. Kde se ale tahle dobrota vzala a jak se vlastně vyrábí?
První zmínky o ní najdeme už v kuchařkách z 19. století, kdo ale vinnou klobásu „vymyslel“ zůstává záhadou. Pravděpodobně se jedná o českou sestru bavorské bílé klobásy, na které si na druhé straně Šumavy pochutnávají naši západní sousedé.
Vinné klobásy se vyrábí z hovězího a vepřového masa, ke kterému se v přiměřeném množství přidá veka nebo žemle. Koření se muškátem ořechem, květem a citrónovou kůrou. Součástí výrobku je, jak název napovídá, i víno. Nejlépe bílé s jemnou muškátovou příchutí. Do klobásy ale lze přidávat i pivo. Směs se pak natlačí do střívka, které je zpravidla tenčí než například to na buřty. Mělo by mít průměr 20 milimetrů, proto je nejvhodnější střívko skopové.
Složení
Koření (obsahuje HOŘČICI), extrakty koření
Alergeny
hořčice a výrobky z ní