Horizontální vakuový tumbler Garos GTB 1 600 je automatické vakuové masážní a solící zařízení pro jemné a efektivní masírování čerstvého masa s kostí nebo bez kosti. Různě kombinovatelné trvalé masírování a intervalové masírování se stálým nebo kolísavým vakuem a smyslem otáčení bubnu poskytuje širokou variabilitu a technologické možnosti. Pokročilé ovládání umožňuje přizpůsobit masírovací program každému požadavku, čímž se u konečného produktu dosáhne maximální kvality a výtěžnosti.
Masírování je je do značné míry záležitostí pohybu masa uvnitř bubnu, které musí být dostatečně intenzivní a zároveň šetrné. Důležitý je proto pohyb masa do co nejvíce směrů. Množství a intenzita nárazů na masírovací přepážky je kritická pro udržení svalové struktury, zejména u citlivých výrobků. Účinná, ale přitom šetrná akce chrání integritu výrobku. Někteří výrobci se domnívají, že pro masírování je důležité velké množství přepážek a počet nárazu masa do nich. Masírování však není prováděno samotnými přepážkami, je to způsob, jakým se pohybuje maso uvnitř bubnu.
Horizontální tumblery Garos GBT jsou stroji, které nejlépe odpovídají požadavkům účinnosti a zároveň šetrnosti masírování. Design přepážek ukázal, že poskytuje vynikající masážní akci masírovacího zařízení, které vyhovovuje požadavkům na zpracování širokého sortimentu vepřového, hovězího, a drůbežího masa i mořských produktů.
Přednosti:
Řídící mikroprocesor je jednoduše ovladatelný a je schopen uložit do paměti až 50 programů. Možnosti programování jsou nepřekonatelné svojí flexibilitou a přizpůsobitelností každému typu výrobku a okolnostem. Každý program se skládá ze 6 kroků, každý krok se skládá ze dvou fází. V každém kroku a fázi lze nastavit následující parametry:
Volitelné příslušenství:
Maximální teplota okolí chladícího agregátu je 25°C, při vyšších teplotách je třeba zvolit tropické provedení.