V současnosti je jedním z hlavních problémů potravinářského průmyslu dosažení správné eliminace alergenů na pracovních plochách. V rámci postupů řízení alergenů mají protokoly čištění důležitou váhu a jsou považovány za nezbytný předpoklad systému řízení bezpečnosti potravin. Je třeba vzít v úvahu, že postupy používané k eliminaci mikroorganismů nemusí být užitečné pro eliminaci alergenů . Z tohoto důvodu byl ALERZYME speciálně vytvořen tak, aby eliminoval alergeny v potravinářském průmyslu.
V současnosti je jedním z hlavních problémů potravinářského průmyslu dosažení správné eliminace alergenů na pracovních plochách. V rámci postupů řízení alergenů mají protokoly čištění důležitou váhu a jsou považovány za nezbytný předpoklad systému řízení bezpečnosti potravin. Je třeba vzít v úvahu, že postupy používané k eliminaci mikroorganismů nemusí být užitečné pro eliminaci alergenů . Z tohoto důvodu byl ALERZYME speciálně vytvořen tak, aby eliminoval alergeny v potravinářském průmyslu.
Stopy nebo zbytky alergenů v potravinářských výrobcích negativně ovlivňují spotřebitelovo vnímání kvality a bezpečnosti potravin. V tomto smyslu se potravinářský průmysl potýká s potřebou mít procesy schopné účinně eliminovat alergeny na pracovních plochách, aby se minimalizovalo riziko nežádoucí kontaminace během procesů přípravy a konzervace potravin.
Alergeny se mohou dostat do potravinářského produktu neúmyslným způsobem, buď v důsledku přítomnosti alergenů, které nejsou uvedeny v surovinách a přísadách, v důsledku nesprávného složení nebo změn ve složení, nebo v důsledku křížové kontaminace v kterékoli fázi výroby produktu. , nebo kvůli špatné hygieně povrchů potravin. Nejlepším opatřením, jak se vyhnout křížové kontaminaci, je mít samostatné výrobní linky na výrobu potravin, které obsahují alergeny. Většinou však není možné mít různé řady, takže bude nutné přijmout jiná opatření, jako je použití detergentů schopných eliminovat alergeny z pracovních ploch.
V současnosti prováděný proces eliminace alergenů je založen na použití nespecifických a netestovaných nebo validovaných chemických produktů pro eliminaci alergenů. Aby se zabránilo kontaminaci alergenů v jiných potravinách, je nutné, aby průmyslová odvětví měla účinné produkty, které zajistí jejich odstranění z pracovních ploch. Z tohoto důvodu se ALERZYME zrodil jako výsledek projektu CDTI, realizovaného ve spolupráci s Agro-Food Research and Technology Institute (IRTA). Alerzyme nám umožní účinně eliminovat 6 hlavních alergenů: lepek, vejce, korýše, arašídy, mléko a sóju.
Aplikujte ALERZYME FOAM v koncentraci 3% ve vodě.
Aplikujte stříkáním pěny vodou o teplotě 45 – 55°C .
Nechte roztok působit na povrchy po dobu 15 – 30 minut .
Opláchněte velkým množstvím vody.
Pokračujte krokem dezinfekce , nejlépe oxidačními činidly, jako jsou naše produkty BACTITRAM OXY 5 nebo OXYJET .
Nakonec opláchněte velkým množstvím vody.
Doporučení :
Pravidelně ověřujte eliminaci alergenů pomocí komerčních souprav.