Ostřiče nožů

Ostřič nožů je v podstatě brousek a ocílka v jednom. Dokáže naostřit čepel nože a zároveň obtáhnout ostří. S ostřičem máte jistotu, že díky danému sklonu nabrousíte nože pod správným úhlem, což je 15–20 stupňů, proto je vhodný pro začátečníky, ale i profesionální kuchaře, kteří si chtějí usnadnit práci. Jeho použití je snadné, nože nabrousíte rovnoměrně a bezpečně. Ocílka nebo brousek vyžadují trochu víc trpělivosti i zručnosti. 

Jak správně použít ostřič na nože?

Nože, které se chystáte brousit, musejí být vždy čisté a suché. Samotná práce s ostřičem nožů je snadná. Nůž jednoduše protahujete mezi kříženými brusnými dráty, a tím pádem se obě strany nože ostří najednou. Na čepeli díky tomu opravíte drobné nerovnosti i perfektně vyleštíte její ostří. Brusné dráty se většinou vyrábějí ze stejného materiálu jako ocílka. 

Nože správně skladujte, ať vám dlouho vydrží

Volně pohozené nože v zásuvce nebo na odkapávači brzy ztratí ostří a na těch ocelových se dokonce mohou objevit i rezavé skvrny. Některé velmi zanedbané nože občas potřebují trochu větší péči a je třeba využít profesionální ostřič nožů. Na skladování a přesun nožů můžete použít úložné bloky, magnetické lišty, speciální pouzdro nebo tašku na nože. 

Ostřiče nožů - vyberte si z podkategorií

Zjistit stav objednávky