První nápad je často nejlepší. Nejstarší způsob uchovávání potravin je také jedním z nejlepších a nejzdravějších: sušení ovoce horkým a suchým pouštním vzduchem byl nápad, se kterým přišli vynalézaví Mezopotámci před 5000 lety.
První nápad je často nejlepší. Nejstarší způsob uchovávání potravin je také jedním z nejlepších a nejzdravějších: sušení ovoce horkým a suchým pouštním vzduchem byl nápad, se kterým přišli vynalézaví Mezopotámci před 5000 lety.
Sušička DA506 od GRAEF dnes využívá nejnovější technologii k vytvoření suchého klimatu nezbytného pro sušení v každé kuchyni. Tím obohacuje trend směrem k SlicedKitchen, kuchyni jemného řízku, o zvlášť zdravou složku. Díky své velikosti a dlouhé době chodu až 40 hodin přístroj suší ovoce, zeleninu, maso, ryby, ořechy a mnoho dalšího v téměř libovolném množství. Můžete jej také použít k výrobě vlastního jogurtu. To a další dělá z DA506 perfektního kuchyňského pomocníka pro každého, kdo se zaměřuje na vědomou a zdravou stravu a chce se co nejvíce vyhnout plýtvání jídlem.
Optimální sušení díky technologii Dry Balance
Sušička je menší než mikrovlnná trouba, ale spotřebuje méně energie než trouba. Lze ji nastavit na optimální teplotu mezi 30 °C a 70 °C pro každý druh sušených potravin, například 57 °C pro ovoce, 52 °C pro zeleninu, bylinky a maso nebo 46 °C až 52 °C pro ořechy a jádra. Umístění DA ventilátoru na zadní straně zaručuje rovnoměrné rozložení tepla. DA506 obsahuje šest plastových sušicích stojanů bez BPA, které umožňují sušit různé potraviny současně, ale odděleně.
Vrcholem zařízení, dalším příkladem promyšlené kvality GRAEF, je Dry Balance Technology pro rovnoměrné rozložení tepla a cirkulaci vzduchu v sušárně. To znamená, že voda je ze všech potravin odstraněna rovnoměrně a šetrně. V závislosti na nastavené teplotě sušení zůstávají zachovány enzymy, vitamíny a další cenné živiny.
Chutné, praktické, jednoduché a zdravé
Jak je v SlicedKitchen obvyklé, jídlo se před sušením nakrájí na stejnoměrně tenké plátky – ideálně pomocí univerzálního kráječe GRAEF. Čím tenčí jsou plátky, tím lépe uvolňují své aroma a snáze se suší. Jemně nakrájené kiwi, jablka, banány nebo citrusové plody, sladké brambory, řepa, rajčata – nebo cokoli jiného – DA506 promění vitamíny v přírodní svačiny během několika hodin. Na přikusování, do müsli nebo do müsli tyčinek. Je možné připravit i fermentované potraviny, jako je zdravý snídaňový jogurt s domácím müsli a ovocnými lupínky jako polevou. Promění pyré v lahodnou ovocnou kůži a měkké krekry jsou opět křupavé. Maso, které je nejlépe předem nasolit nebo marinovat, lze stejně jako ryby usušit a zpracovat na pikantní jerkies za méně než 6 hodin. Zařízení také poskytuje pamlsky pro čtyřnohé přátele v domácnosti. A každý, kdo sklízí ovoce, zeleninu nebo bylinky na vlastní zahrádce, může zařízení snadno použít ke konzervování čehokoli, co nesní čerstvé.
Výhody DA506 jsou zřejmé: šetří čas a práci, protože sušení je velmi jednoduchý, levný způsob konzervace. Šetří místo, protože potraviny jsou při sušení lehčí a menší. Šetří peníze, protože nyní můžete sami vyrábět dehydrované pochoutky a zpracovávat potraviny podléhající zkáze, místo abyste je vyhazovali. Sušení je zdravé především proto, že zachovává vitamíny a další živiny a protože konzervuje potraviny bez jakýchkoliv konzervantů, umělých barviv či aromat a přebytečné soli.
Stručně řečeno: Sušička DA506 od GRAEF patří do každé kuchyně, kde je důležitá udržitelnost a dobrý vkus. V několika jednoduchých krocích můžete připravit velké množství různých občerstvení pro příjemný večer s přáteli.
Displej na horní straně sušičky umožňuje rychle a snadno nastavit teplotu od 30 °C do 70 °C a časovač až na 40 hodin.
Další klíčovou výhodou sušičky GRAEF je konstrukce zásuvek: dodávané přihrádky sušičky lze snadno vyjmout z přední části jako troubu, naložit a poté zasunout zpět do sušičky v různých polohách (v závislosti na potravinách a množství, které se mají sušit). Sušící stojany řady DA500 mají rozměry 295 x 365 mm a neobsahují BPA.
Technologie Dry Balance umožňuje, aby teplota uvnitř sušičky vždy kolísala o +/- 5 °C. To znamená, že voda je ze všech potravin odstraněna rovnoměrně a šetrně. Teplota vždy zůstává dostatečně vysoká, aby rychle vyschla, a dostatečně nízká pro zachování enzymů, vitamínů a dalších cenných živin.