V sušičce potravin snadno zbavíte vlhkosti různé druhy potravin. Při výběru sledujte její výkon i praktické funkce, které celý proces vysoušení usnadní. Oceníte například možnost regulace teploty (nižší se hodí na bylinky a houby, vyšší na maso), výkonnější sušičky dokážou potraviny dehydratovat rychleji a rovnoměrněji. Zohledněte i počet pater. Čím víc pater, tím větší kapacita sušičky.
Sušení patří k nejzdravějším způsobům zpracování potravin, které umožňují jejich dlouhodobé skladování. Nevyžaduje totiž přidávání cukru či jiných konzervantů a zároveň neničí vitamíny ani minerály. Sušička na potraviny může zároveň fungovat jako:
Účinná sušička potravin Kitchen Line od firmy Hendi, výborní na sušení hřibů, ovoci, zeleniny a bylinek. Sušené produkty si dlouhou dobu zachovají výživnou hodnotu a vynikající amoru a chuť.
První nápad je často nejlepší. Nejstarší způsob uchovávání potravin je také jedním z nejlepších a nejzdravějších: sušení ovoce horkým a suchým pouštním vzduchem byl nápad, se kterým přišli vynalézaví…