Kvasné zátky

Kvasné zátky jsou důležitou pomůckou k fermentování. Během procesu kvašení (fermentace) se jako vedlejší produkt tvoří oxid uhličitý. Vzduchová komora (kvasná zátka) tento plyn uvolní a zabrání vzniku tlaku v nádobě. Funguje i jako bariéra proti hmyzu, který by mohl znehodnotit kvasící směs. 

Kvasná zátka je odolná a praktická

Vzduchová komora je vyrobena z velmi odolného materiálu, takže nehrozí, že se rozbije. Její používání je zcela bezpečné a navíc se široký kalich vzduchové komory snadno plní tekutinou. Dovnitř se nedostanou ani ovocné mušky a nehrozí tak kontaminace kvasící směsi. 

Vyberte si správnou kvasnou zátku a pohlcovač fermentačních pachů

V naší nabídce najdete vertikální vzduchové komory, které se instalují na stranu fermentačních nádob. Ušetříte tak místo. Horizontální vzduchová komora je kvasná zátka na demižony a zavařovací sklenice. Během procesu kvašení mohou vznikat nepříjemné pachy. Zbavte se jich díky efektivnímu produktu – pohlcovači pachů. 

Potřebujete další věci pro fermentování? Podívejte se například do sekce startovací kultury nebo na přípravky prodlužující údržnost.

Zjistit stav objednávky