klíčové analytické metody v chemii a potravinářství, které slouží k měření koncentrace cukrů a dalších rozpustných látek v roztocích. Sacharometrie se zaměřuje především na kvantifikaci cukrů, zatímco refraktometrie měří index lomu roztoku, což umožňuje odhadovat koncentraci rozpuštěných látek. Tyto metody jsou nezbytné pro kontrolu jakosti potravin, nápojů a farmaceutických produktů, stejně jako pro výzkum a vývoj nových materiálů a léčiv.
Doporučujeme prozkoumat naši širokou nabídku teploměrů. S našimi teploměry získáte spolehlivé údaje pro vaše potřeby měření.
Refraktometr - praktické zařízení pro měření koncentrace cukru v moštu nebo pivní mladině, vyjádřené ve stupních Brix (% Brix) a pro stanovení potenciálního obsahu alkoholu ve víně nebo pivu (%).
Sacharometr - cukroměr na víno je zařízení potřebné k rychlému a přesnému zjištění množství cukru ve vinařské várce nebo pivní mladině. Vinometr je areometr škálovaný v Ballingových stupních (°Blg) -…