Tenderizér je změkčovač masa, který každý plátek jemně a zlehka prošpikuje. Můžete jej použít na všechny druhy masa. Změkčí vepřové, telecí, hovězí, drůbeží i tužší zvěřinu. Jemným stlačením tenderizéru dojde k narušení vláken a prořezání šlach v plátcích masa. Maso si v sobě udrží větší množství šťávy a zároveň jej snadněji vytvarujete do požadovaného tvaru. Celá doba přípravy masa se díky tenderizaci výrazně zkrátí, a to až o 40 %.
Těšíte se na šťavnaté steaky? Aby bylo maso vláčné a plné šťávy, položte tenderizér na plátek syrového masa a zlehka zatlačte na rukojeť, jako když tisknete razítkem. Tímto způsobem zpracujte celý plátek masa. Při každém stlačení vyjedou ostré nerezové čepele, které naruší strukturu masa, což urychlí jeho pozdější propečení.
Tenderizér je skvělým pomocníkem také při marinování masa. Čepele naruší povrch plátku a v jeho struktuře vytvoří jemné kanálky, do kterých lehce pronikne marináda. Výsledkem bude lépe ochucené a šťavnaté maso. Tenderizér vás v kuchyni posune zase o kousek dál.
Pro přípravu masa v domácí kuchyni nebo v menších restauracích a hotelích zcela postačí ruční tenderizér, který naleznete v naší nabídce. Tenderizér je vyroben z plastu a má nerezové čepele. Je proto snadné ho po každém použití čistit, můžete ho dát i do myčky nádobí.
Tanderizér je vynikající pomocník při přípravě šťavnatých steaků, zvláční všechny druhy červeného masa.