Zrací sáčky – 300 × 600 mm
Zrací sáčky – 300 × 600 mm (2)

Zrací sáčky – 300 × 600 mm

Skladem > 20 ks
9. 9. u vás
Ihned k odběru na 3 prodejnách
59,29 Kč
49 Kč bez DPH
Férová cena
Našli jste někde lepší cenu?
Kontaktujte nás a cenu dorovnáme.
Kód produktu: 9310901
Značka: OEM

SÁČKY NA STAŘENÍ MASA

Speciální sáčky pro suché zrání masa ve vaší lednici.

Metoda suchého zrání je proces, který maso zjemňuje a dodává mu lahodnou a vytříbenou chuť. Takto zpracovaná surovina pak lépe váže vodu, rychleji se vaří a zachovává si šťavnatost.

Naproti tomu steaky, které prošly mokrým zráním, mohou získat nakyslou nebo železitou chuť. U suchého zraní se to díky působení kyslíku stát nemůže. Ve slepých testech chuti vždy vítězí kvalitní maso, které prošlo suchým zráním. Suché zrání dokáže zmenšit objem masa až o 20 %.

Zrací sáčky vám umožní pohodlně balit maso a nechat ho zrát tak dlouho, jak bude potřeba. Zabalené maso je ideální ponechat v lednici 2-3 týdny nebo déle, a to při teplotě 3 °C. Na konci tohoto procesu se dočkáte perfektní máslové či ořechové chuti.

Pokud nemáte komorovou baličku, je třeba k uvolnění vzduchu použít papírky. U komorových vakuových baliček nejsou papírky potřeba.

Cena je uvedena za jeden sáček.

Jaký je rozdíl oproti normálnímu vakuovému sáčku?

  • Díky materiálovým vlastnostem se vlhkost dostane snadno pryč, přičemž nedochází ke kontaktu se vzduchem, bakteriemi a pachy

Jak postupovat:

1. Pro suché zrání vyberte velký kus masa, který se hodí pro rychlé metody vaření. Vhodné jsou zejména steaky jako rib-eye, t-bone nebo vysoký roštěnec.

2. Zabalte maso do membránového zracího sáčku, který vytváří dokonalé prostředí pro uskladnění v lednici po dobu 15-30 dní.

3. Z masa se odpaří vlhkost, čímž se koncentruje a zesiluje jeho chuť. Přírodní enzymy rozkládají pojivovou tkáň, čímž maso zjemňují a spoluvytváří jeho chuťové vlastnosti.

4. Změnu chuti způsobuje celá řada procesů včetně enzymatického a bakteriálního působení. Maso, které prošlo suchým zráním, by mělo mít intenzivní chuť a téměř sýrové aroma.

5. Po skončení procesu suchého zrání seřízněte suchý okraj až na šťavnaté vyzrálé maso. Máme hotovo.

6. Teď je čas naše maso buď připravit k jídlu, nebo uložit do mrazáku. Dobrou chuť!

Celý popis

Technické parametry

Rozměry:
30 x 60 cm
Vnitřní povrch:
hladký
Typ sáčku:
přířez
Vlastnosti:
zrací
Všechny parametry

Související produkty

Papírky ke zracím sáčkům - 5 ks
40 Kč
33,06 Kč bez DPH
Skladem > 20 ks
Bestseller
Westmark Váha kuchynská ELEGANCE
799 Kč
660 Kč bez DPH
Skladem > 10 ks
Bestseller
Svářečka fólií vakuová INK-VS02
2 890 Kč
2 388 Kč bez DPH
Není skladem
Detail
PE Krájecí prkénko 450x300x13 - červená
357 Kč
295 Kč bez DPH
Skladem > 20 ks
Giesser Nůž řeznický G 4005 24cm černý
718 Kč
593 Kč bez DPH
Skladem > 20 ks
Fólie do vakuovačky 200x6000 mm
125 Kč
103 Kč bez DPH
Skladem > 20 ks
Sáček vakuový 250x400mm 80µm
3,09 Kč
2,55 Kč bez DPH
Skladem > 20 ks

Podobné produkty

Články