AGRAL Časopis - Potravinářská Revue č.4/2024
AGRAL

AGRAL Časopis - Potravinářská Revue č.4/2024

Skladem > 10 ks
9. 9. u vás
10. 9. k odběru na prodejnách
Kód produktu: 9990025
Značka: AGRAL

AGRAL s. r. o., vydavatel potravinářských tiskových periodik, pro Vás vydává od roku 2004 odborný časopis zaměřený na problematiku potravinářského průmyslu a jemu nejbližších odborných činností. Na jedné straně je to problematika výživy lidí, kterou potravinářský průmysl v rozhodující míře funkčně zajišťuje, včetně problematiky jakosti potravin, surovinového krytí a úrovně technologických procesů ve výrobě potravin. Na straně druhé je to obchodní síť zajišťující funkci distributora potravin konečnému spotřebiteli. S těmito společenskými funkcemi pak přímo souvisí potravinářský výzkum, odborné školství a věda. Velmi důležitým pro celé odvětví potravinářského průmyslu a obchodu s potravinami je i výkonnost státní správy a volených orgánů, ale i odborně zaměřených nevládních organizací, a to včetně struktur evropského rozměru. Náplní časopisu jsou odborné články od předních odborníků z následujících oblastí:

  • Výživa
  • Potravinářská věda
  • Školství odborné potravinářské – učňovské, střední, vysokoškolské
  • Výzkum základní i aplikovaný
  • Poznatky z potravinářské praxe – technika, technologie, jakost, ekonomika, obchod
  • Marketing a obchodní sítě
  • Suroviny pro potravinářský průmysl, včetně aditiv a cílených zušlechťujících přípravků
  • Stroje a zařízení pro potravinářský průmysl, technologické procesy
  • Obaly, balicí technika a technologie
  • Potravinářské novinky ze světa
  • Dozorové orgány jakosti potravin
  • Potravinářská legislativa

Významnou součástí náplně časopisu jsou rozhovory, prezentace osobností ze světa potravin, jejich profily, ale také jejich články, také populárnější pohledy na dění doma i ve světě, které souvisejí s potravinářskou problematikou. A pak i návštěvy do zajímavých míst veřejného stravování, ale i cestopisy, včetně již několik let zveřejňovaných seriálů významných odborných autorů – putování za sýry (Kopáček), reportáží (Steinhauser), historických pivovarů (Vacl), pražské hospody (Jemelka). 

Celý popis