V naší knižní kolekci najdete vše, co potřebujete znát ke správnému zpracování masa. Zajímavé informace, normy, postupy a tipy od odborníků – vše shrnuto v užitečných knihách pro ty, kteří se zajímají o maso a jeho zpracování. Ponořte se do knižních titulů, které jsou vytvořeny s ohledem na potřeby řezníků, potravinářských provozů i amatérských kuchařů.
Při zpracování masa je klíčové dodržovat určité bezpečnostní a hygienické normy. V knižní nabídce naleznete například užitečné knihy o mase s tipy, které vám pomohou minimalizovat rizika spojená se špatným skladováním, opracováním nebo kontaminací masa. Některé tituly vám poskytnou návody, jak využít celý kus masa, abyste minimalizovali odpad. Získejte hlubší znalosti, zdokonalte své dovednosti a předcházejte možným rizikům při manipulaci s masem.
V naší nabídce najdete například praktické knihy o zpracování zvěřiny včetně tipů pro myslivce nebo získáte cenné rady od profesionálních rybářů. Nechybějí v ní ani publikace, které se věnují normám pro jateční opracování a bourání masa různých druhů.
Zajímají vás tituly z oblasti grilování, uzení masa nebo chovu zvířat ? Vybírejte podle libosti.
Pamatujete masné výrobky vyráběné opravdu především z masa? Chcete si je doma vyrobit? V této knize naleznete 768 původních receptur, používaných v československém masném a konzervárenském průmyslu…
Objevte kouzlo zvěřiny a jejího zpracování v kuchyni! Zjistíte, že zvěřinové recepty nejsou jen ty klasické, ale mohou být i moderní a kreativní. Vyzkoušejte třeba burger z divočáka, srnčí chilli con…
Kniha České masné výrobky obsahuje 253 receptur tradičních českých masných výrobků a dávkování surovin pro 100 kg hotového výrobku. Je doplněna rejstříky a matematickými postupy. Formát A4.
Autoři této kuchařky se společně s fotografem zúčastnili lovu na divočáka v lesích jižního Švédska a byli přitom, když padl výstřel, i při následném vyvrhování a bourání. Bachyně vážící 76 kg byla…
V roce 2025 uplynulo 80 let od smrti Ladislava Nachmüllnera, který v lednu 1933 začal vyrábět originální sanytru-prostou rychlosůl pro uzenáře. Nazval ji Praganda. K zásilkám Pragandy přikládal od…
Odborná nauka pro řezníky a uzenáře, mající podtitul „učebnice odborných škol pokračovacích pro učně řeznické a uzenářské“, provádí čtenáře všemi fázemi zpracování masa od nákupu jatečných zvířat…
Odborná publikace z roku 1931 obsahuje 84 receptů uzenářských výrobků, které se u nás vyráběly za 1. republiky. Každý návod obsahuje přesné dávkování surovin, koření a přísad i podrobný výrobní…
Pokud ve vás hotové uzenářské výrobky v samoobsluze vyvolávají podezření, pak je nejvyšší čas vyzkoušet si jejich domácí výrobu. Není to nic těžkého a s trochou cviku si postup rychle osvojíte.
Klobásy nebo huspenina, šunka či slanina, jitrnice nebo jelítka – ty domácí chutnají prostě lépe!
Autor kuchařských bestsellerů Roman Vaněk vydává dlouho očekávanou kuchařku Jednoduše & dokonale – MASO.
Ve své nové edici Jednoduše & dokonale vydává autor kuchařských bestsellerů Roman Vaněk první kuchařskou knihu v pořadí: Jednoduše & dokonale – KUŘE.
Autor kuchařských bestsellerů Roman Vaněk vydává novou kuchařku Jednoduše & dokonale - RYBY, DRŮBEŽ, ZVĚŘINA
Jaké vybavení a pomůcky jsou při zpracování zvěřiny nezbytné? Jak se vypořádat se špatně střeleným kusem? Na konkrétních příkladech srnčí a černé zvěře se seznámíte se všemi postupy od stahování…
Belo Haluška sepsal tuto brožuru v roce 1939 a vydal ji vlastním nákladem.