Knihy o uzení

Uzení je specifický způsob přípravy potravin a má dlouhou historii. V knihách na toto téma najdete mimo jiné i unikátní návody na výrobu masných výrobků z různých koutů světa. Dočtete se vše o přípravě těch nejoblíbenějších uzenářských výrobků, jako jsou párky, měkké salámy apod. 

Pořiďte si nepostradatelné knihy o uzení masa

Knihy vám poskytnou recepty, ale také zajímavý pohled do historie i různorodosti uzenářských tradic, které obohatily nejednu evropskou kuchyni. Pořiďte si neocenitelné průvodce a pronikněte do tajů umění uzení a tvorby masných lahůdek. Ať už patříte mezi začátečníky, kteří si chtějí domácím uzením zpestřit jídelníček, nebo mezi profesionály, v knihách o uzení oceníte zajímavé tipy, popisy receptur a šikovné návody. 

Hledáte další pomůcky, které by se vám při uzení mohly hodit? Podívejte se do sekce střeva, obaly, koření a uzení, kde najdete praktické špejle, technologické přísady nebo třeba štěpku a mnoho dalšího.

Pokračovat ve čtení
Strana 1 z 1 / 16 produktů celkem
Řeznictví a uzenářství Václav Rošický
Značka: OSSIS
Technologie masa z roku 1892. Obsahuje 260 receptur masných výrobků evropské provenience. Ilustrováno. Formát A5, 304 stran, pevná šitá vazba.
Skladem 4 ks
6. 11. u vás
490 Kč
490 Kč bez DPH

Odborná nauka pro řezníky a uzenáře / Receptář Josef Tašl
Značka: OSSIS

Odborná nauka pro řezníky a uzenáře, mající podtitul „učebnice odborných škol pokračovacích pro učně řeznické a uzenářské“, provádí čtenáře všemi fázemi zpracování masa od nákupu jatečných zvířat…

Skladem 5 ks
6. 11. u vás
362 Kč
362 Kč bez DPH

Řeznicko-uzenářský terminologický slovník Václav Šedivý
Značka: OSSIS
Slovník obsahuje cca 2 000 termínů používaných v oboru zpracování masa od konce 19. století do nynějška. Lexikální část je doplněna přehledem klasifikace jatečných zvířat při nákupu, způsoby…
Skladem 2 ks
6. 11. u vás
350 Kč
350 Kč bez DPH

Grada Udíme a grilujeme Markus Kaufer
Značka: Grada
Jen u málokteré volnočasové aktivity došlo u nás v posledních letech k tak razantnímu vývoji, jako je tomu u témat spojených s grilováním a barbecue. Vedle stále stoupajícího množství nově…
Skladem > 10 ks
6. 11. u vás
349 Kč
349 Kč bez DPH

Grada Uzení Jeremy Schmid
Značka: Grada
Uzení je starobylá metoda zpracování potravin, prodložení jejich trvanlivosti a zlepšení chuti. Šéfkuchař Jeremy Schmid vám krok za krokem vysvětlí nejen jak si udělat vlastní udírnu, ale i jak…
Skladem > 10 ks
6. 11. u vás
349 Kč
349 Kč bez DPH

Nakladatelství Jan Vašut Klobásy a paštiky Harald Scholl

Pokud ve vás hotové uzenářské výrobky v samoobsluze vyvolávají podezření, pak je nejvyšší čas vyzkoušet si jejich domácí výrobu. Není to nic těžkého a s trochou cviku si postup rychle osvojíte.

Skladem > 20 ks
6. 11. u vás
349 Kč
349 Kč bez DPH

Uzenář Karel Josef
Značka: OSSIS
Kniha z počátku 20. století uvádí 115 receptur masných výrobků vyráběných v Čechách i na Moravě, doplněných detailními pracovními postupy včetně způsobů tepelného opracování. Formát A5, 176 stran,…
Skladem > 10 ks
6. 11. u vás
340 Kč
340 Kč bez DPH

Učebná kniha uzenářství a řeznictví Josef Achrer
Značka: OSSIS
Nejstarší receptury masných výrobků z roku 1890. Celkem 150 unikátních návodů obsahujících dávkování masa, koření a přísad, postup přípravy díla, plnění do obalů a tepelného opracování. Formát A5,…
Skladem 4 ks
6. 11. u vás
336 Kč
336 Kč bez DPH

Odborná příručka pro uzenáře Josef Kubelka
Značka: OSSIS
Autor sepsal 106 podrobných receptur uzenářských výrobků vyráběných v naší republice ve 30. letech 20. století. Doplnil je 10 názornými ilustracemi. Každý návod obsahuje vše od dávkování surovin a…
Skladem > 10 ks
6. 11. u vás
324 Kč
324 Kč bez DPH

Výroba uzenin, specialit a konserv Jaroslav Bezděk
Značka: OSSIS
Chcete vědět, jak se vyráběly masné výrobky před znárodněním? Chcete poznat špičkovou úroveň tehdejší české uzenářské výroby? Sáhněte po Bezděkově knize receptur. Formát A5, 160 stran, brožovaná…
Není skladem
316 Kč
316 Kč bez DPH

Výroba jemného uzenářského zboží Rudolf Řehák
Značka: OSSIS

Praktická příruční kniha pro uzenáře „Vý­ro­ba jemného uzenářského zboží“, kterou sestavil Rudolf Ře­hák, vyšla poprvé v roce 1910, ještě před Velkou válkou.

Není skladem
310 Kč
310 Kč bez DPH

Nakladatelství Jan Vašut Domácí zabijačka Carsten Bothe

Klobásy nebo huspenina, šunka či slanina, jitrnice nebo jelítka – ty domácí chutnají prostě lépe!

Skladem 3 ks
6. 11. u vás
299 Kč
299 Kč bez DPH

Grada Vše o uzení Vladimír Dyk
Značka: Grada
Povinná četba pro uzenáře? Pokud ještě nejste ostřílený domácí uzenář a chcete se teprve rozkoukat, jistě oceníte knihu Vše o uzení, ve které najdete potřebné rady do začátku. Inspiraci tu ale najdou…
Skladem > 20 ks
6. 11. u vás
249 Kč
249 Kč bez DPH

Grada Uzeni, nakládání a konzervování masa Bernhard Gahm
Značka: Grada
Věpřové, hovězí, jehněčí, drůběží nebo zvěřina - ze všech těchto druhů masa lze díky vhodným receptům připravit trvanlivé pochoutky. Autor této knihy, zkušený amatérský řezník, ukazuje, jak se má…
Skladem > 20 ks
6. 11. u vás
249 Kč
249 Kč bez DPH

Technologické výpočty pro řezníky a uzenáře Václav Šedivý
Značka: OSSIS
Bez počítání se řezník ani uzenář neobejdou. Ale nemějte strach, pro přepočty norem vystačíte s procenty a trojčlenkou. Formát A5, 100 stran, brožovaná vazba.
Skladem > 10 ks
6. 11. u vás
196 Kč
196 Kč bez DPH

Grada Udírny a uzení Egon Binder
Značka: Grada
Uzení je tradiční a oblíbený postup zpracování masa. V naší knize najdete informace nejen o druzích, možnostech a využití domácích udíren, ale i o správných postupech uzení. Zjistíte také, jak…
Skladem > 20 ks
6. 11. u vás
179 Kč
179 Kč bez DPH