Knihy pro řezníky, udiče a masotariány

Vybrali jsme pro vás inspirativní a užitečné knižní tituly, díky kterým se posunete zase o krok vpřed, ať už chcete získat informace o zpracování masa, upéct vlastní chleba, vyrobit si domácí pálenku, nebo byste se rádi věnovali chovu hospodářských zvířat. 

V hlavní roli maso

Zajímá vás všechno okolo masa a jeho zpracování? Pak jste na správném místě. U nás najdete knihy o mase, které vám pomohou s jeho správným skladováním i opracováním do posledního kousku. Najdete tu zajímavé kuchařky s originálními recepty včetně speciální sekce, ve které se nacházejí knihy o uzení nebo knihy o grilování. Obohaťte své kulinářské dovednosti a objevte radost z vytváření lahodných pokrmů a vlastních produktů.

Upečte si křupavý chleba nebo začněte vyrábět vlastní jogurt

Pro milovníky domácího pečení chleba jsou k dispozici knihy, které podporují návrat k tradičnímu řemeslu. Tyto publikace nabízejí recepty na jedinečný domácí chléb a zároveň podporují kontrolu nad kvalitou surovin a procesem pečení. 

Chystáte se chovat hospodářská zvířata? V příručkách najdete vše potřebné

Zájemcům o chov zvířat nabízíme praktické příručky o chovu slepic, koz, ovcí, králíků a dalších. Odhalte, jak se optimálně starat o své zvířecí společníky, a získejte informace o vhodném výběru plemene nebo prevenci nemocí.

Pokračovat ve čtení
Strana 1 z 3 / 50 produktů celkem
Československé masné výrobky Václav Šedivý
Značka: OSSIS

Pamatujete masné výrobky vyráběné opravdu především z masa? Chcete si je doma vyrobit? V této knize naleznete 768 původních receptur, používaných v československém masném a konzervárenském průmyslu…

Skladem > 20 ks
10. 9. u vás
1 854 Kč
1 854 Kč bez DPH

SOLD OUT by Būcheck
 

Představujeme vám nový gastronomický poklad od autora Būchecka – kuchařku s názvem "SOLD OUT". 

Není skladem
817 Kč
817 Kč bez DPH

Nakladatelství Jan Vašut Zvěřina Alena Steinbach

Objevte kouzlo zvěřiny a jejího zpracování v kuchyni! Zjistíte, že zvěřinové recepty nejsou jen ty klasické, ale mohou být i moderní a kreativní. Vyzkoušejte třeba burger z divočáka, srnčí chilli con…

Není skladem
599 Kč
599 Kč bez DPH

Kniha - České masné výrobky A4
Značka: OSSIS

Kniha České masné výrobky obsahuje 253 receptur tradičních českých masných výrobků a dávkování surovin pro 100 kg hotového výrobku. Je doplněna rejstříky a matematickými postupy. Formát A4.

Skladem > 20 ks
10. 9. u vás
598 Kč
598 Kč bez DPH

Nakladatelství Jan Vašut Divočák – recepty z kančího masa

Autoři této kuchařky se společně s fotografem zúčastnili lovu na divočáka v lesích jižního Švédska a byli přitom, když padl výstřel, i při následném vyvrhování a bourání. Bachyně vážící 76 kg byla…

Skladem > 5 ks
10. 9. u vás
499 Kč
499 Kč bez DPH

Řeznictví a uzenářství Václav Rošický
Značka: OSSIS
Technologie masa z roku 1892. Obsahuje 260 receptur masných výrobků evropské provenience. Ilustrováno. Formát A5, 304 stran, pevná šitá vazba.
Skladem > 5 ks
10. 9. u vás
490 Kč
490 Kč bez DPH

Kniha - Ladislav Nachmüllner a jeho Praganda
Značka: OSSIS

V roce 2025 uplynulo 80 let od smrti Ladislava Nachmüllnera, který v lednu 1933 začal vyrábět originální sanytru-prostou rychlosůl pro uzenáře. Nazval ji Praganda. K zásilkám Pragandy přikládal od…

Skladem > 20 ks
10. 9. u vás
390 Kč
390 Kč bez DPH

Výtěžnostní normy pro jatky a bourárny
Značka: OSSIS
Normy pro jatečné opracování a bourání masa skotu a telat, prasat, skopového a kozího bravu a koní. Formát A5, 98 stran, brožovaná vazba.
Skladem > 10 ks
10. 9. u vás
390 Kč
390 Kč bez DPH

Odborná nauka pro řezníky a uzenáře / Receptář Josef Tašl
Značka: OSSIS

Odborná nauka pro řezníky a uzenáře, mající podtitul „učebnice odborných škol pokračovacích pro učně řeznické a uzenářské“, provádí čtenáře všemi fázemi zpracování masa od nákupu jatečných zvířat…

Skladem > 5 ks
10. 9. u vás
362 Kč
362 Kč bez DPH

Kniha - Vzorné řeznictví a uzenářství
Značka: OSSIS

Odborná publikace z roku 1931 obsahuje 84 receptů uzenářských výrobků, které se u nás vyráběly za 1. republiky. Každý návod obsahuje přesné dávkování surovin, koření a přísad i podrobný výrobní…

Není skladem
350 Kč
350 Kč bez DPH

Řeznicko-uzenářský terminologický slovník Václav Šedivý
Značka: OSSIS
Slovník obsahuje cca 2 000 termínů používaných v oboru zpracování masa od konce 19. století do nynějška. Lexikální část je doplněna přehledem klasifikace jatečných zvířat při nákupu, způsoby…
Skladem 3 ks
10. 9. u vás
350 Kč
350 Kč bez DPH

Maso jako pokrm Josef Kameník a kol.
 
Nová kniha "Maso jako pokrm" vznikla spoluprací Veterinární univerzity Brno s Univerzitou Tomáše Bati ve Zlíně. Doktor Josef Kameník a kol. shromáždili data získaná během tříletého výzkumu a…
Skladem > 20 ks
10. 9. u vás
350 Kč
350 Kč bez DPH

Prakul Kniha - Klenoty klasické evropské kuchyně
Značka: Prakul

Nové, zcela přepracované vydání legendární kuchařky KLENOTY KLASICKÉ EVROPSKÉ KUCHYNĚ.

Kniha svou jednoduchostí a konceptem receptů psaných tzv.„ krok za krokem“ nadchne úplné amatéry a díky obrovskému…

Skladem > 5 ks
10. 9. u vás
349 Kč
349 Kč bez DPH

Nakladatelství Jan Vašut Klobásy a paštiky Harald Scholl

Pokud ve vás hotové uzenářské výrobky v samoobsluze vyvolávají podezření, pak je nejvyšší čas vyzkoušet si jejich domácí výrobu. Není to nic těžkého a s trochou cviku si postup rychle osvojíte.

Není skladem
349 Kč
349 Kč bez DPH

Prakul Kniha - Kouzlo kuchyně Čech a Moravy aneb dědictví našich babiček
Značka: Prakul

Knižní bestseller "Poklady klasické české kuchyně" doplňuje tato ještě lépe propracovaná a obsáhlejší kuchařská kniha Romana Vaňka z dílny Pražského kulinářského institutu. Do detailu popisuje více…

Skladem 5 ks
10. 9. u vás
349 Kč
349 Kč bez DPH

Prakul Kniha - Sladké poklady české a moravské kuchyně
Značka: Prakul

Autor kuchařských bestsellerů Roman Vaněk s manželkou Janou a jejich hvězdným kulinářským týmem přicházejí s kuchařskou novinkou, která již jen svým názvem způsobí velký rozruch na naší gastronomické…

Skladem 5 ks
10. 9. u vás
349 Kč
349 Kč bez DPH

Prakul Kniha - Poklady klasické české kuchyně aneb jak to ta babička tenkrát vařila
Značka: Prakul

Každý recept je pečlivě popsán a fotograficky zdokumentován, což orientaci v něm i jeho přípravu ještě zjednoduší. Pro recepty sáhl autor do skutečně klasické české kuchyně, jakou vařily naše babičky…

Skladem 3 ks
10. 9. u vás
349 Kč
349 Kč bez DPH

Prakul Kniha - Snadno & rychle 111 receptů pro všední den
Značka: Prakul

Renomovaný autor gastronomických bestsellerů Roman Vaněk přichází s novou velkou kuchařskou knihou tentokrát s názvem „SNADNO & RYCHLE“. Kuchařka zaujme svou jednoduchostí a perfektně zpracovanými…

Skladem 4 ks
10. 9. u vás
349 Kč
349 Kč bez DPH

Grada Udíme a grilujeme Markus Kaufer
Značka: Grada
Jen u málokteré volnočasové aktivity došlo u nás v posledních letech k tak razantnímu vývoji, jako je tomu u témat spojených s grilováním a barbecue. Vedle stále stoupajícího množství nově…
Není skladem
349 Kč
349 Kč bez DPH

Grada Uzení Jeremy Schmid
Značka: Grada
Uzení je starobylá metoda zpracování potravin, prodložení jejich trvanlivosti a zlepšení chuti. Šéfkuchař Jeremy Schmid vám krok za krokem vysvětlí nejen jak si udělat vlastní udírnu, ale i jak…
Skladem > 10 ks
10. 9. u vás
349 Kč
349 Kč bez DPH

Sleva
-25%
Kuchařka Vařím pro dobrou věc
Značka: OEM
Kuchařka Vařím pro dobrou věc vznikla na podporu dospělých lidí s PAS (porucha autistického spektra). Je složená ze dvou částí. První část vytvořila nutriční terapeutka Mgr. Květa Matušíková, DiS. s…
Skladem > 5 ks
10. 9. u vás
Sleva
-25%  345 Kč
259 Kč
259 Kč bez DPH

Uzenář Karel Josef
Značka: OSSIS
Kniha z počátku 20. století uvádí 115 receptur masných výrobků vyráběných v Čechách i na Moravě, doplněných detailními pracovními postupy včetně způsobů tepelného opracování. Formát A5, 176 stran,…
Skladem > 10 ks
10. 9. u vás
340 Kč
340 Kč bez DPH

Učebná kniha uzenářství a řeznictví Josef Achrer
Značka: OSSIS
Nejstarší receptury masných výrobků z roku 1890. Celkem 150 unikátních návodů obsahujících dávkování masa, koření a přísad, postup přípravy díla, plnění do obalů a tepelného opracování. Formát A5,…
Skladem > 5 ks
10. 9. u vás
336 Kč
336 Kč bez DPH

Odborná příručka pro uzenáře Josef Kubelka
Značka: OSSIS
Autor sepsal 106 podrobných receptur uzenářských výrobků vyráběných v naší republice ve 30. letech 20. století. Doplnil je 10 názornými ilustracemi. Každý návod obsahuje vše od dávkování surovin a…
Skladem > 10 ks
10. 9. u vás
324 Kč
324 Kč bez DPH