Vybrali jsme pro vás inspirativní a užitečné knižní tituly, díky kterým se posunete zase o krok vpřed, ať už chcete získat informace o zpracování masa, upéct vlastní chleba, vyrobit si domácí pálenku, nebo byste se rádi věnovali chovu hospodářských zvířat.
Zajímá vás všechno okolo masa a jeho zpracování? Pak jste na správném místě. U nás najdete knihy o mase, které vám pomohou s jeho správným skladováním i opracováním do posledního kousku. Najdete tu zajímavé kuchařky s originálními recepty včetně speciální sekce, ve které se nacházejí knihy o uzení nebo knihy o grilování. Obohaťte své kulinářské dovednosti a objevte radost z vytváření lahodných pokrmů a vlastních produktů.
Pro milovníky domácího pečení chleba jsou k dispozici knihy, které podporují návrat k tradičnímu řemeslu. Tyto publikace nabízejí recepty na jedinečný domácí chléb a zároveň podporují kontrolu nad kvalitou surovin a procesem pečení.
Zájemcům o chov zvířat nabízíme praktické příručky o chovu slepic, koz, ovcí, králíků a dalších. Odhalte, jak se optimálně starat o své zvířecí společníky, a získejte informace o vhodném výběru plemene nebo prevenci nemocí.
Pamatujete masné výrobky vyráběné opravdu především z masa? Chcete si je doma vyrobit? V této knize naleznete 768 původních receptur, používaných v československém masném a konzervárenském průmyslu…
Kniha České masné výrobky obsahuje 253 receptur tradičních českých masných výrobků a dávkování surovin pro 100 kg hotového výrobku. Je doplněna rejstříky a matematickými postupy. Formát A4.
Autoři této kuchařky se společně s fotografem zúčastnili lovu na divočáka v lesích jižního Švédska a byli přitom, když padl výstřel, i při následném vyvrhování a bourání. Bachyně vážící 76 kg byla…
V roce 2025 uplynulo 80 let od smrti Ladislava Nachmüllnera, který v lednu 1933 začal vyrábět originální sanytru-prostou rychlosůl pro uzenáře. Nazval ji Praganda. K zásilkám Pragandy přikládal od…
Odborná nauka pro řezníky a uzenáře, mající podtitul „učebnice odborných škol pokračovacích pro učně řeznické a uzenářské“, provádí čtenáře všemi fázemi zpracování masa od nákupu jatečných zvířat…
Odborná publikace z roku 1931 obsahuje 84 receptů uzenářských výrobků, které se u nás vyráběly za 1. republiky. Každý návod obsahuje přesné dávkování surovin, koření a přísad i podrobný výrobní…
Knižní bestseller "Poklady klasické české kuchyně" doplňuje tato ještě lépe propracovaná a obsáhlejší kuchařská kniha Romana Vaňka z dílny Pražského kulinářského institutu. Do detailu popisuje více…
Renomovaný autor gastronomických bestsellerů Roman Vaněk přichází s novou velkou kuchařskou knihou tentokrát s názvem „SNADNO & RYCHLE“. Kuchařka zaujme svou jednoduchostí a perfektně zpracovanými…
Pokud ve vás hotové uzenářské výrobky v samoobsluze vyvolávají podezření, pak je nejvyšší čas vyzkoušet si jejich domácí výrobu. Není to nic těžkého a s trochou cviku si postup rychle osvojíte.
Autor kuchařských bestsellerů Roman Vaněk s manželkou Janou a jejich hvězdným kulinářským týmem přicházejí s kuchařskou novinkou, která již jen svým názvem způsobí velký rozruch na naší gastronomické…
Nové, zcela přepracované vydání legendární kuchařky KLENOTY KLASICKÉ EVROPSKÉ KUCHYNĚ.
Kniha svou jednoduchostí a konceptem receptů psaných tzv.„ krok za krokem“ nadchne úplné amatéry a díky obrovskému…
Každý recept je pečlivě popsán a fotograficky zdokumentován, což orientaci v něm i jeho přípravu ještě zjednoduší. Pro recepty sáhl autor do skutečně klasické české kuchyně, jakou vařily naše babičky…
Praktická příruční kniha pro uzenáře „Výroba jemného uzenářského zboží“, kterou sestavil Rudolf Řehák, vyšla poprvé v roce 1910, ještě před Velkou válkou.








