Hrocené špejle mají ostré výstupky, které vám usnadní manipulaci s různými druhy potravin a jejich jednoduché propíchnutí. Jsou ideální při napichování masa nebo zeleniny. Nehrocené špejle, tedy ty bez ostré špičky, jsou skvělou volbou pro prezentaci pokrmů nebo kreativní kulinářství, jako je příprava jemných dezertů.
To, zda bude lepší použít špejli s ostrým hrotem, nebo bez něj, záleží na jejím využití v kuchyni. V naší nabídce naleznete buď bukové špejle, nebo lipové špejle. Jaký je mezi nimi rozdíl?
Bukové dřevo je známé svou tvrdostí a pevností. Špejle z něj jsou tudíž skvělé pro práci s větší zátěží např. při grilování, kdy jsou vystaveny vyšším teplotám. S bukovými špejlemi zvládnete napichování těžších a tužších potravin, jako je například maso.
Lipové dřevo je o něco měkčí než to bukové, špejle z tohoto materiálu proto najdou uplatnění především při práci s různými druhy dezertů a jemnějších pokrmů. Využijete je hlavně k prezentaci potravin a jejich podávání.
Hledáte další pomůcky, které vám usnadní servírování pokrmů? Podívejte se do sekce servírování a stolování, kde najdete spoustu praktických nástrojů.
Kulatá párátka vyrobená z jemného lipového dřeva jsou ideální volbou pro profesionální gastroprovozy, bary, restaurace, ale i běžné domácí použití. Díky špičkám na obou stranách jsou vhodná nejen pro…
Špejle jsou neodmyslitelnou součástí každé zabijačky a masné výroby. Využití najdou především při výrobě Jaternic a Jelit.
Samozřejmě nesmí chybět ani v žádné kuchyni. Využijete je na špízy,…
Špejle jsou neodmyslitelnou součástí každé zabijačky a masné výroby. Využití najdou především při výrobě Jaternic a Jelit.
Samozřejmě nesmí chybět ani v žádné kuchyni. Využijete je na špízy,…
Špejle jsou neodmyslitelnou součástí každé zabijačky a masné výroby. Využití najdou především při výrobě Jaternic a Jelit.
Samozřejmě nesmí chybět ani v žádné kuchyni. Využijete je na špízy,…