Maso Here Kořenící základ na jerky 250 g
Novinka
Maso Here

Maso Here Kořenící základ na jerky 250 g

Skladem > 5 ks
9. 9. u vás
Ihned k odběru na 1 prodejně
199 Kč
178 Kč bez DPH
Férová cena
Našli jste někde lepší cenu?
Kontaktujte nás a cenu dorovnáme.
Kód produktu: 8594185679141
Značka: Maso Here

Při výrobě sušenýho masa je koření prostě grunt. Abys to měl co nejsnadnější, tak jsme se rozhodli, že se podělíme o naši unikátní směs, kterou sami používáme a která je vyšlechtěná jak Baron von Goodtaste Dobří jazykové tvrdí, že naše směs vystřelí tvoje domácí sušení do nebeskejch výšin. Stačí si zvolit správný poměr a můžeš začít. A pokud nejseš úplný jelito, tak výsledek bude prostě pecka. 

Je to v topu✌️

Že je tenhle kořenicí základ vážně kvalitka ✅ se můžeš přesvědčit v recenzích našich zákazníků na Heurece nebo rovnou na vlastní chuťový pohárky. 

Být tebou neváháme už ani minutu,⏰protože jde o jeden z našich nejprodávanějších kousků.   Všechno děláme ručně, nejsme továrna a zvládáme vyrobit jen omezené množství, jinak bychom nebyli schopni ručit vysokou za kvalitu. Tak si pospěš.

Pokud se rozhodneš používat naši směs, nemusíš maso už dosolovat, sůl je totiž obsažena v ideálním poměru přímo v jejím základu. I když, jak se můžeš dočíst v našich recenzích, najdou se i jedinci na který je to slaný spíš víc než míň. My si ale stojíme za tím, že to je. Za nás prostě není o čem.

Složení a dávkování

sůl (max. 30%), koriandr, cibule, česnek, paprika, zelený pepř, černý pepř, petržel, medvědí česnek
 

Na 1 kilo masa použij 20-25 gramů (asi čtyři a půl lžičky)  našeho základního koření. (Pokud jdeš sušit jerky, nezapomeň také na Sójovou omáčku nebo Worcester omáčku)

Staň se pravým jerky masterem

Pro výrobu sušenýho masa existuje přesně stanovený postup. Je samozřejmě možný si každý recept přizpůsobit podle svojí chuti, my ti ovšem v začátku pomůžeme dostat pod kůži základy, aby se z tebe stal co nejrychleji ten správnej master.

Pro začátek tedy pamatuj, že: 

  • Nepřidávej žádnou další sůl, je již obsažena v našem základu v dostatečném množství

  • Před krájením dej maso (2 kg) do mrazáku na cca 2-3 hodiny, cílem je vystihnout okamžik, kdy je maso dobře namrzlé, ale nezmrzlé, bude se pak s ním mnohem lépe pracovat. Je potřeba to sledovat. Záleží totiž i na tom jaký máš mrazák, kolik masa použiješ a tak dál.

  • Krájej stejné tenké kousky 

  • Přidáním trochu octa (50 ml na 1kg masa) změkčí texturu masa

  • Tučné maso není vždy špatně, v případě jerky je tuk zvýrazňovačem chuti

Domácí jerky krok za krokem

Pro jistotu ti i tady přinášíme podrobný popis toho, co a jak musíš během sušení udělat, abys dospěl do cíle. My jsme samozřejmě ochotni pomoci v každém kroku.

  1. Krájení
    Očisti a opracuj maso. Všechny šlachy a pojiva (prostě to bílé) musí pryč. Maso rozkrájej na malé, tenké kousky.
  2. Kořenění
    A v tomto kroku přichází na scénu náš Základ. Maso se musí vždy před marinováním okořenit. Právě tady použij Základní kořenící směs. Na 1 kilo masa použij 20 gramů koření a dobře ho promíchej s masem ve velké míse.
  3. Marinování
    Okořeněné maso dej do dózy, kde ho prolij Sójovou omáčkou nebo Worcestrovou omáčkou. Zavři dózu a nech maso alespoň 12 hodin marinovat. Pro lepší promíchání můžeš dózu po pár hodinách obratit vzhůru nohama, aby maso bylo rovnoměrně naložené. Ještě doporučujeme přidat Jablečný ocet, je skvělý konzervant a povoluje vlákna masa, aby nebylo po usušení tak tvrdé.
  4. Ochucení
    Vyndej namarinované maso z dózy, nech okapat marinádu a dej ho do mísy. Pokud nechceš maso s příchutí, tento krok klidně přeskoč. V opačném případě sáhni po Chilli nebo Hořčičné příchuti a na 1 kilogram syrového masa použij 6 - 8 gramů směsi. Můžeš ale samozřejmě zvolit vlastní poměr. Koření pak rovnoměrně promíchej s masem a začni ládovat sušičky.
  5. Sušení
    Pokud používáš sušičku na ovoce, tak rozprostři maso po platech a dohlédni na to, aby se maso nedotýkalo. Pokud maso sušíš v troubě, dej pod něj ovšem plech, který zachytí odkapávající marinádu. Pokud máš sušičku se špatnou cirkulací vzduchu, klidně po několika hodinách plata přeskládej, aby došlo k rovnoměrnému sušení.
    Maso doporučujeme sušit ze začátku na max (cca 70°C) a po 1-2 hodinách stáhnout teplotu na 50°C. Chceme ho vysušit, nikoliv upéct. Pokud máš radši maso vláčnější, můžeš ho vyndat už po pár hodinách. Malý TIP jak poznat že už se maso přesušuje: Začnou se kroutit okraje. Po usušení dej maso na vzduch a nech ho ještě pár hodin uležet.
  6. Balení
    Pokud sušíš větší objemy masa, které neplánuješ sníst během pár dní, tak je tento krok velmi zásadním pro správné uchování tvého výtvoru. Ideální je maso zavakuovat, protože cílem je zamezit přístupu vzduchu. Pokud nemáš takovou možnost, tak nejlepším řešením je klasický doypack s absorbérem kyslíku.
Celý popis

Technické parametry

Hmotnost:
250 g
Dávkování [g/kg]:
20-25 g / 1 kg
Hrubost / Frakce:
mleté
Velikost balení:
uzavíratelný sáček
Druh masného výrobku:
jerky
Pálivost:
nepálivé
Kuchyně a gastronomie:
steaky a bifteky
Všechny parametry