Při výrobě sušenýho masa je koření prostě grunt. Abys to měl co nejsnadnější, tak jsme se rozhodli, že se podělíme o naši unikátní směs, kterou sami používáme a která je vyšlechtěná jak Baron von Goodtaste Dobří jazykové tvrdí, že naše směs vystřelí tvoje domácí sušení do nebeskejch výšin. Stačí si zvolit správný poměr a můžeš začít. A pokud nejseš úplný jelito, tak výsledek bude prostě pecka.
Při výrobě sušenýho masa je koření prostě grunt. Abys to měl co nejsnadnější, tak jsme se rozhodli, že se podělíme o naši unikátní směs, kterou sami používáme a která je vyšlechtěná jak Baron von Goodtaste Dobří jazykové tvrdí, že naše směs vystřelí tvoje domácí sušení do nebeskejch výšin. Stačí si zvolit správný poměr a můžeš začít. A pokud nejseš úplný jelito, tak výsledek bude prostě pecka.
Že je tenhle kořenicí základ vážně kvalitka ✅ se můžeš přesvědčit v recenzích našich zákazníků na Heurece nebo rovnou na vlastní chuťový pohárky.
Být tebou neváháme už ani minutu,⏰protože jde o jeden z našich nejprodávanějších kousků. Všechno děláme ručně, nejsme továrna a zvládáme vyrobit jen omezené množství, jinak bychom nebyli schopni ručit vysokou za kvalitu. Tak si pospěš.
Pokud se rozhodneš používat naši směs, nemusíš maso už dosolovat, sůl je totiž obsažena v ideálním poměru přímo v jejím základu. I když, jak se můžeš dočíst v našich recenzích, najdou se i jedinci na který je to slaný spíš víc než míň. My si ale stojíme za tím, že to je. Za nás prostě není o čem.
sůl (max. 30%), koriandr, cibule, česnek, paprika, zelený pepř, černý pepř, petržel, medvědí česnek
Na 1 kilo masa použij 20-25 gramů (asi čtyři a půl lžičky) našeho základního koření. (Pokud jdeš sušit jerky, nezapomeň také na Sójovou omáčku nebo Worcester omáčku)
Pro výrobu sušenýho masa existuje přesně stanovený postup. Je samozřejmě možný si každý recept přizpůsobit podle svojí chuti, my ti ovšem v začátku pomůžeme dostat pod kůži základy, aby se z tebe stal co nejrychleji ten správnej master.
Nepřidávej žádnou další sůl, je již obsažena v našem základu v dostatečném množství
Před krájením dej maso (2 kg) do mrazáku na cca 2-3 hodiny, cílem je vystihnout okamžik, kdy je maso dobře namrzlé, ale nezmrzlé, bude se pak s ním mnohem lépe pracovat. Je potřeba to sledovat. Záleží totiž i na tom jaký máš mrazák, kolik masa použiješ a tak dál.
Krájej stejné tenké kousky
Přidáním trochu octa (50 ml na 1kg masa) změkčí texturu masa
Tučné maso není vždy špatně, v případě jerky je tuk zvýrazňovačem chuti
Pro jistotu ti i tady přinášíme podrobný popis toho, co a jak musíš během sušení udělat, abys dospěl do cíle. My jsme samozřejmě ochotni pomoci v každém kroku.