Je vaše spíž po zimě jako vymetená a vy už se těšíte, jak se vrhnete na vyrábění těch nejvybranějších džemů a marmelád klasických i neobvyklých chutí a kombinací? Aby měly vaše domácí džemy a marmelády ideální konzistenci, nezapomeňte na našeho pomocníka - ovocný pektin, který obsahuje pouze citrusový pektin. Nejvíce si rozumí s kyselejším ovocem. Navíc je přirozeně bezlepkový, a tak se jej nemusí obávat ani osoby s bezlepkovou dietou.
Je vaše spíž po zimě jako vymetená a vy už se těšíte, jak se vrhnete na vyrábění těch nejvybranějších džemů a marmelád klasických i neobvyklých chutí a kombinací? Aby měly vaše domácí džemy a marmelády ideální konzistenci, nezapomeňte na našeho pomocníka - ovocný pektin, který obsahuje pouze citrusový pektin. Nejvíce si rozumí s kyselejším ovocem. Navíc je přirozeně bezlepkový, a tak se jej nemusí obávat ani osoby s bezlepkovou dietou.
Očištěné a vypeckované ovoce (900–1000 g) rozemeleme nebo prolisujeme. Chceme-li vyrobit tužší marmeládu nebo máme-li hodně šťavnaté ovoce jako jsou třešně, višně, maliny, použijeme pouze 800–900 g ovoce. Obsah sáčku smícháme s 900–1000 g cukru a nasypeme do ovoce. Za stálého míchání přivedeme k varu, vaříme 3–5 minut. Podle chuti můžeme přidat kyselinu citronovou nebo cukr. Odebereme případnou pěnu a horkou marmeládu opatrně nalijeme do skleniček, zavíčkujeme, otočíme dnem vzhůru a necháme zchladnout.
20 g citrusového pektinu
pouze ovoce a cukr
želírující látka: citrusový pektin