Domácí zavařování je v kurzu. Proto neváhejte a připravte si sladký džem, kterému vaše chuťové pohárky neodolají. Pokud sáhnete po želírovacím ovocném cukru od Labety, odpadnou vám starosti s tím, co dalšího do džemu přidat. Vše potřebné je již obsažené v želírovací směsi, ze které můžete kromě džemů připravit i želé, ovocné šťávy či marmelády.
Domácí zavařování je v kurzu. Proto neváhejte a připravte si sladký džem, kterému vaše chuťové pohárky neodolají. Pokud sáhnete po želírovacím ovocném cukru od Labety, odpadnou vám starosti s tím, co dalšího do džemu přidat. Vše potřebné je již obsažené v želírovací směsi, ze které můžete kromě džemů připravit i želé, ovocné šťávy či marmelády.
Očištěné a vypeckované ovoce (900–1000 g) rozemeleme nebo prolisujeme. Chceme-li vyrobit tužší marmeládu nebo máme-li hodně šťavnaté ovoce jako jsou třešně, višně, maliny, použijeme pouze 800–900 g ovoce. Do připraveného ovoce vsypeme obsah sáčku a dobře promícháme. Za stálého míchání přivedeme k varu a vaříme 3–5 minut.
Dochutíme kyselinou citrónovou, můžeme dosladit další fruktózou. Odebereme případnou pěnu a horkou marmeládu opatrně nalijeme do skleniček, zavíčkujeme, otočíme dnem vzhůru a necháme zchladnout.
Očištěné a vypeckované ovoce 900 – 1000 g rozemeleme nebo prolisujeme. Chceme-li tužší džem nebo máme-li hodně šťavnaté ovoce (např. třešně, višně, maliny atd.), použijeme pouze 800 – 900 g ovoce. Vložíme jej do domácí pekárny a zapneme program Příprava marmelády. Asi 30 minut před koncem programu přisypeme k ovoci Želírovací ovocný cukr. Přisladíme cukrem nebo přidáme trošku kyseliny citronové, záleží na sladkosti ovoce a vaší chuti. Po dokončení programu nalijeme připravený džem do skleniček, zavíčkujeme a otočíme na cca 5 minut dnem vzhůru.
fruktóza 95 %, želírující látky (guma guar, xanthan, pektiny, guma tara, karubin), antioxidant: kyselina askorbová, kyselina citronová, konzervant: sorban draselný, protispékavá látka: fosforečnany vápenaté, extrakt z oregána
Může obsahovat obiloviny obsahující lepek, mléko, skořápkové plody, sóju, vejce a hořčici.