Želírovací cukry jsou ideálním řešením pro všechny, kdo chtějí připravit domácí džem rychle, jednoduše a bez nutnosti dokupovat pektin, kyseliny či konzervanty zvlášť. Tyto komplexní směsi obsahují cukr, pektin a přírodní kyselinu citronovou, takže vám postačí jen čerstvé ovoce. Výsledkem je voňavý, krásně tuhnoucí džem s vysokým podílem ovoce, bez složitých postupů a vážení jednotlivých složek.
Ať už zavařujete na chalupě, v městské kuchyni nebo s dětmi o prázdninách, želírovací cukr vám práci výrazně ulehčí. Jeho výhodou je konzistentní výsledek bez nutnosti složité chemie. Sklenice tak můžete hned po vychladnutí otočit dnem vzhůru a uložit na zimu.
Dáváte při slazení přednost třtinovému cukru? Už jste jej někdy využili i při zavařování? Třtinový želírovací cukr 4:1 se hodí pro výrobu džemů i marmelád z hodně sladkého ovoce. Žádný další cukr…
Věděli jste, že džem můžete připravit i v domácí pekárně? Pokud máte rádi nové věci a rádi zkoušíte nové receptury, zkuste vytvořit džemy netradičních chutí. Chcete mixovat jablka se skořicí či…
Patříte k milovníkům palačinek či lahodného perníku? V tom případě by ve vaší spíži neměly chybět skleničky s ovocnými džemy. A protože není nic lepšího, než vlastnoručně připravený džem, máme pro…
Víte, jaký je jeden z nejoblíbenějších druhů ovoce? Tipovali jste jahody? Správně! Jahody milují děti i dospělí. Nejlepší jsou samozřejmě čerstvé. Pokud však dojdou, neexistuje lepší džem, než právě…
Domácí zavařování je v kurzu. Proto neváhejte a připravte si sladký džem, kterému vaše chuťové pohárky neodolají. Pokud sáhnete po želírovacím ovocném cukru od Labety, odpadnou vám starosti s tím, co…
Při pohledu na koše sklizeného ovoce si říkáte, že se letošní úrodě dařilo? Jahody, meruňky, hrušky, švestky - ať už máte jakékoli ovoce, nezapomeňte si z něj připravit i pár skleniček chutného…
Milujete vůni čerstvě sklízeného ovoce, kterému nikdy neodoláte a každý druhý kousek skončí ve vaší puse? Pokud však nezvládnete celou sklizeň spořádat během sbírání, připravte si ze sladkých plodů…