Želírovací cukry jsou ideálním řešením pro všechny, kdo chtějí připravit domácí džem rychle, jednoduše a bez nutnosti dokupovat pektin, kyseliny či konzervanty zvlášť. Tyto komplexní směsi obsahují cukr, pektin a přírodní kyselinu citronovou, takže vám postačí jen čerstvé ovoce. Výsledkem je voňavý, krásně tuhnoucí džem s vysokým podílem ovoce, bez složitých postupů a vážení jednotlivých složek.
Ať už zavařujete na chalupě, v městské kuchyni nebo s dětmi o prázdninách, želírovací cukr vám práci výrazně ulehčí. Jeho výhodou je konzistentní výsledek bez nutnosti složité chemie. Sklenice tak můžete hned po vychladnutí otočit dnem vzhůru a uložit na zimu.
Milujete vůni čerstvě sklízeného ovoce, kterému nikdy neodoláte a každý druhý kousek skončí ve vaší puse? Pokud však nezvládnete celou sklizeň spořádat během sbírání, připravte si ze sladkých plodů…
Při pohledu na koše sklizeného ovoce si říkáte, že se letošní úrodě dařilo? Jahody, meruňky, hrušky, švestky - ať už máte jakékoli ovoce, nezapomeňte si z něj připravit i pár skleniček chutného…
Domácí zavařování je v kurzu. Proto neváhejte a připravte si sladký džem, kterému vaše chuťové pohárky neodolají. Pokud sáhnete po želírovacím ovocném cukru od Labety, odpadnou vám starosti s tím, co…
Víte, jaký je jeden z nejoblíbenějších druhů ovoce? Tipovali jste jahody? Správně! Jahody milují děti i dospělí. Nejlepší jsou samozřejmě čerstvé. Pokud však dojdou, neexistuje lepší džem, než právě…
Patříte k milovníkům palačinek či lahodného perníku? V tom případě by ve vaší spíži neměly chybět skleničky s ovocnými džemy. A protože není nic lepšího, než vlastnoručně připravený džem, máme pro…
Věděli jste, že džem můžete připravit i v domácí pekárně? Pokud máte rádi nové věci a rádi zkoušíte nové receptury, zkuste vytvořit džemy netradičních chutí. Chcete mixovat jablka se skořicí či…
Dáváte při slazení přednost třtinovému cukru? Už jste jej někdy využili i při zavařování? Třtinový želírovací cukr 4:1 se hodí pro výrobu džemů i marmelád z hodně sladkého ovoce. Žádný další cukr…