Alternativní označení této kultury je YFL 811.
Použití
- Používá se na výrobu jogurtu. Kultura je vhodná pro výrobu různých druhu jogurtů.
- Kultura je na výrobu jogurtu s velmi jemnou chutí a s velmi vysokou viskozitou. Kultura vytváří hustý jogurt, méně kyselý.
- Vhodná i na jogurtová mléka.
- Podmínky fermentace: Plnotučné mléko +2% sušeného odstředěného mléka T.S (85°C/185°F, 30min.)
Návod k použití
- Kulturu vyjmete z mrazáku těsně před použitím.
- Dezinfikujte vršek obalu chlorem.
- Otevřete obal a lyofilizované granule vsypte přímo do pasterizovaného produktu.
- Pro rovnoměrné rozptýlení granulí nechte míchat 10-15 minut.
- Doporučená inkubační teplota je 35-45°C (95-113°F).
- Vice informaci týkající se specifických aplikaci nejdete v technických brožurách a doporučených návodech.
- Teplotní optimum pro zrání je 43°C, dobra zrání je závislá na dávkovní kultury - cca 4-6 hodin. Hotový jogurt má pH 4,4.
Dávkování
- 1 g na 10 - 20 l mléka
- Klasické balení je na zpracování 250 - 400 litrů mléka
- Velké balení je desetinásobné - na 2500 - 4000 l mléka
Množství mléka k očkování
- 250l/50U
- 1.000l/200U
- 2.500l/500U
- 5.000l/1.000U
- 10.000l/2.000U
Složení
- Lactobacillus delbrueckii subsp. Bulgaricus, Streptococcus thermophilus
Alergeny: Mléko a mléčné výrobky, obsahující laktózu.