Produkt se již neprodává
Chr. HANSEN Kultura jogurtová YF-L812
Chr. HANSENChr. HANSEN Kultura jogurtová YF-L812 (2)

Chr. HANSEN Kultura jogurtová YF-L812

Pozor, tento produkt již není určen k prodeji.
Ale nezoufejte, pomůžeme Vám najít podobný.
Najít podobný produkt
Kód produktu: 570012713513
Značka: Chr. HANSEN
Země původu:
Dánsko

Alternativní označení této kultury je YFL 811.

Použití

  • Používá se na výrobu jogurtu. Kultura je vhodná pro výrobu různých druhu jogurtů.
  • Kultura je na výrobu jogurtu s velmi jemnou chutí a s velmi vysokou viskozitou. Kultura vytváří hustý jogurt, méně kyselý.
  • Vhodná i na jogurtová mléka.
  • Podmínky fermentace: Plnotučné mléko +2% sušeného odstředěného mléka T.S (85°C/185°F, 30min.)

Návod k použití

  • Kulturu vyjmete z mrazáku těsně před použitím.
  • Dezinfikujte vršek obalu chlorem.
  • Otevřete obal a lyofilizované granule vsypte přímo do pasterizovaného produktu.
  • Pro rovnoměrné rozptýlení granulí nechte míchat 10-15 minut.
  • Doporučená inkubační teplota je 35-45°C (95-113°F).
  • Vice informaci týkající se specifických aplikaci nejdete v technických brožurách a doporučených návodech.
  • Teplotní optimum pro zrání je 43°C, dobra zrání je závislá na dávkovní kultury - cca 4-6 hodin. Hotový jogurt má pH 4,4.

Dávkování

  • 1 g na 10 - 20 l mléka
  • Klasické balení je na zpracování 250 - 400 litrů mléka
  • Velké balení je desetinásobné - na 2500 - 4000 l mléka

Množství mléka k očkování

  • 250l/50U
  • 1.000l/200U
  • 2.500l/500U
  • 5.000l/1.000U
  • 10.000l/2.000U

Složení

  • Lactobacillus delbrueckii subsp. Bulgaricus, Streptococcus thermophilus

Alergeny: Mléko a mléčné výrobky, obsahující laktózu.

Celý popis

Technické parametry

Hmotnost:
20 g
Barva:
bílá
Dávkování [g/kg]:
1 g na 10 - 20 l mléka
Hrubost / Frakce:
sypká
Velikost balení:
sáček
Mléčné výrobky:
jogurty
Všechny parametry

Články