Sýrařské kultury slouží k úpravě mikrobiálního života mléka a sýrů.
Kultura se přidává při výrobě všech druhů sýrů, přidává se kvůli chuti, konzistenci a zajišťuje namnožení žádaných mikroorganismů tak, aby sýr mohl prokysat a následně zrát.
Kultura se přidává jak do pasterovaného tak do nepasterovaného mléka.
Tato mezofilní aromatická sýrařská kultura, používá se na výrobu sýrů, vhodná zejména na měkké sýry, chuťově velmi podobná jako Flora Danica, ale rychleji prokysává.
Tato kultura je vhodná zejména na výrobu měkkých sýrů, sýrů s plísní typu niva a camembert, sýry s oky, gouda, eidam. Na mléčné výrobky jako je zakysaná smetana nebo máslo.
Tato kultura je obzvláště vhodná pro zpracování nepasterovaného mléka a mléka horší kvality (ruční dojení).
Mezofilní kultura se používá do 39 °C.
Dávkování
1 g na 50 - 100 l
Sušená kultura váží cca 10 g a je na zaočkování 500 - 1000 l mléka