Sýrařské kultury slouží k úpravě mikrobiálního života mléka a sýrů.
Kultura se přidává při výrobě všech druhů sýrů, přidává se kvůli chuti, konzistenci a zajišťuje namnožení žádaných mikroorganismů tak, aby sýr mohl prokysat a následně zrát.
Kultura se přidává jak do pasterovaného tak do nepasterovaného mléka.
Váha prázdného sáčku: 8,5 g
Použití
Mezofilní sýrařská kultura, používá se na výrobu sýrů, vhodná zejména na měkké sýry, tvarohy a žervé.
Zejména pak plísňové sýry , velmi pomalu prokysává (doba prokysání je 24 hodin, tzn. že sýřeninu ve formách necháte při teplotě cca 30°C prokysávat alespoň 20 hodin).
Dávkování
1 g na 50 - 100 l
Sušená kultura váží cca 10 g a je na zaočkování 500 - 1000 l mléka