Plánujete rodinnou oslavu či jste dostali chuť na vaječnou tlačenku? Ať už potřebuje připravit ovocné želé, sladkokyselé aspiky, tradiční vaječnou tlačenku či jiné pochoutky, směs čiré želatiny vám podstatně ušetří práci a vy se mezitím můžete vrhnout na samotnou přípravu oslavy.
Plánujete rodinnou oslavu či jste dostali chuť na vaječnou tlačenku? Ať už potřebuje připravit ovocné želé, sladkokyselé aspiky, tradiční vaječnou tlačenku či jiné pochoutky, směs čiré želatiny vám podstatně ušetří práci a vy se mezitím můžete vrhnout na samotnou přípravu oslavy.
Obsah sáčku vsypeme za stálého míchání do 200 ml horké tekutiny (vody, ovocné šťávy, kořeněného vývaru). Po rozpuštění přidáme 200 – 300 ml studené tekutiny. Takto připravenou směs použijeme buď na aspik nebo tlačenku. V případě dezertů lijeme zchladlou směs na studený korpus až tehdy, jakmile začne želírovat. Hotové výrobky necháme ztuhnout v chladničce.
...obsah sáčku zalijeme 0,5 l horké vody z varné konvice, za stálého míchání úplně rozpustíme. Použijeme k přípravě aspiků nebo rosolů.
20 g jemně mleté želatiny
200 ml horké tekutiny (vody, ovocné šťávy, kořeněného vývaru) a 200 – 300 ml studené tekutiny
jedlá vepřová želatina