Vaječná tlačenka je nejen tradičním velikonočním pokrmem, ale i oblíbenou pochoutkou. Recepty se kraj od kraje i domácnost od domácnosti sice liší, jedno však mají společné. K její přípravě budete potřebovat želatinu. Abyste však měli práci co nejjednodušší, připravili jsme pro vás speciální želatinu na vaječnou tlačenku, kterou ovšem můžete použít i na přípravu nejrůznějších aspiků.
Vaječná tlačenka je nejen tradičním velikonočním pokrmem, ale i oblíbenou pochoutkou. Recepty se kraj od kraje i domácnost od domácnosti sice liší, jedno však mají společné. K její přípravě budete potřebovat želatinu. Abyste však měli práci co nejjednodušší, připravili jsme pro vás speciální želatinu na vaječnou tlačenku, kterou ovšem můžete použít i na přípravu nejrůznějších aspiků.
6 uvařených vajec, 1 cibuli a 200 g měkkého salámu nakrájíme na kostičky, přidáme scezenou sterilovanou zeleninu, 250 g majonézy a promícháme. V rychlovarné konvici uvaříme 150 ml vody, nalijeme do misky, přidáme obsah sáčku, 1 kostku bujonu a za stálého míchání bujón i želatinu rozpustíme. Do želatiny dolijeme 150 ml nálevu ze zeleniny a promícháme s ostatními surovinami. Směs vložíme do formy a necháme v lednici asi 2 hodiny ztuhnout.
20 g jemně mleté želatiny
150 ml vody, 1kostku bujónu, 150 ml nálevu ze zeleniny
jedlá vepřová želatina