Dostali jste od sousedky koš meruněk, ale koláčů jste již přejedení? Zkuste si z nich připravit výtečný džem. A pokud máte čas, můžete si pohrát s chutěmi. Jednodruhové džemy jsou klasikou, která…
Máte doma děti, kterým rádi dopřáváte domácí výrobky? Už jste jim zkusili dát zdravý bílý jogurt s domácím džemem? A co říkají na čerstvé koblihy? Nic z toho se neobejde bez ovocného džemu. Zapomeňte…
Zbožňujete džemy ale chcete se vyhnout nadměrné konzumaci sacharózy? Nevěšte hlavu. Díky Želírfixu s ovocným cukrem, si můžete vyrobit domácí džemy za použití fruktózy, která Vám je osladí stejně…
Plánujete rodinnou oslavu či jste dostali chuť na vaječnou tlačenku? Ať už potřebuje připravit ovocné želé, sladkokyselé aspiky, tradiční vaječnou tlačenku či jiné pochoutky, směs čiré želatiny vám…
Vaječná tlačenka je nejen tradičním velikonočním pokrmem, ale i oblíbenou pochoutkou. Recepty se kraj od kraje i domácnost od domácnosti sice liší, jedno však mají společné. K její přípravě budete…
Nativní (přírodní) bramborový škrob bez E čísla. Jemný, bílý prášek, specifické, čisté vůně a chuti. Používá se do všech masných výrobků při kutrování pro zpevnění konzistence, zvýšení vaznosti vody…
Znáte všestrannějšího pomocníka v domácnosti, než jakým je obyčejná jedlá soda? Kromě funkce kypřidla do moučníků se hodí i při domácím úklidu, kde nám pomůže s řadou problémů. Stejně tak přijde vhod…
Masírovací lák na šunku a šunkové výrobky české řady CLASSIC LINE.
Dextróza, známá také jako hroznový cukr, je jednoduchý cukr s přirozeně sladkou chutí, který se používá ke startovací kultuře při výrobě fermentovaných masných výrobků. Doporučené dávkování: 3-5 g na…
Potravinářská vepřová prášková želatina české řady CLASSIC LINE pro výrobu lahůdkářských výrobků a specialit.
Přírodní přípravek pro kutrování sekaných a měkkých masných výrobků. Zvyšuje vaznost masa, snižuje ztráty tepelným opracováním aemulguje tuky. Hotový výrobek má pevnou konsistenci a udržuje obal v…
Přípravek proti bělení fermentovaných a polosuchých salámů.
Masírovací lák na šunku a šunkové výrobky české řady CLASSIC LINE.
Přírodní prášková sušená vepřová krev ve vodě rozpustná, použitelná jako náhrada čerstvé vepřové krve do všech krevních výrobků. Před použitím je třeba zředit studenou pitnou vodou v poměru 1:3-4.
Kyselina mléčná vyrobená fermentací cukru. Používá se zředěná. Ředí se do potřebného množství vody, za stálého míchání přilévá stanovené množství kyseliny. Vhodné do výrobků Métský salám. dávkování :…
Kouřová panáda SMOKE české řady CLASSIC LINE. Přípravenou tekutou panádu lze použít k obarvení masných výrobků buď namáčením, nebo nástřikem na zavěšené výrobky před uzením. Lze přidat rovněž do…
Přísadu proti srážení krve za pomalého přimíchávání přidávejte v poměru 1 kg přísady na 200 l krve.